Szépüljünk

A Marcell hullámtól a mosogatós frizuráig – 2016-os őszi hajtrendek

Akár tartósan, akár csak alkalmilag változtatnád meg a hajviseletedet, az idei ősz frizuratrendjei között jó eséllyel találsz neked valót. Mutatjuk.

Látványos hullámok

frizuratrendek 2016 ősz

A látványos, hatalmas hullámok újra menők. Ha hullámos hajat nyertél a genetikai lottón, most aztán ne egyenesítgesd, hagyd érvényesülni a maga természetes valójában! Ha viszont egyenes a hajad, ebben a szezonban nem kell visszafognod magad a bodorítással. A frizura előnye, hogy sokkal dúsabbnak mutatja a hajat, mint amilyen valójában.

Laza hullámok

frizuratrendek 2016 ősz

Divatban maradtak az elmúlt években már jól bevált laza hullámok is, így ha az előző bekezdésben említett, felturbózott változat nem a te ízlésedet tükrözi, szolidabban hullámos hajjal is legalább annyira trendi lehetsz.

Marcell hullám

frizuratrendek 2016 ősz

A 20-as éveket idéző Marcell-hullám is visszatért. Elkészíteni ugyan nem egyszerű és nem is a hétköznapok hajviselete, ám alkalmi frizurának stílusos választás lehet.

Sűrű frufru

frizuratrendek 2016 ősz

 A frufruvágatással csak óvatosan és meggondoltan… Ám ha elszántad rá magad vagy már tulajdonosa vagy egy frufrunak, tudd, hogy idén a sűrű, karakteres frufru a menő, mely lehet egészen rövid, érhet a szemöldökig, vagy akár az alá is, a haj többi részének hosszától szinte teljesen függetlenül.

Hangsúlyos oldalválaszték

frizuratrendek 2016 ősz

Ha oldalválaszték, akkor az kerüljön nagyon oldalra – mondja a szezon divatja. Rövid, félhosszú és hosszú hajból egyaránt kivitelezhető.

Mosogatós frizura

frizuratrendek 2016 ősz

Mintha csak mosogatás előtt tekerted volna fel a hajad, olyanok ezek a látszólag igencsak hevenyészett – valójában profi fodrászok által, kifutóra alkotott – kontyok. Ez a hajviselet is ott van a szezon legdivatosabbjai között.

Fémet bele!

frizuratrendek 2016 ősz

Bármilyen hosszúságú és színű hajat pillanatok alatt szuper trendivé tehetsz, ha elhelyezel benne egy fémes virágokkal vagy levelekkel díszített hajpántot, csatot. 

Színek

Babylights

frizuratrendek 2016 ősz

A babylights technika lényege, hogy a hajat úgy melírozzák, mintha csak a nap szívta volna ki egy kissé. Természetes vagy annak látszó barna hajban mutat a legjobban.

Bronde

frizuratrendek 2016 ősz

A bronde az angol brown, vagyis barna és a blonde vagyis szőke szavakból jött létre. Úgy is tekinthető, mint valamiféle puccosabb kifejezés a szőkésbarnára, ugyanis a két árnyalat közötti átmenetet jelenti. Nem számít új irányzatnak, tavaly és idén viszont inkább a tavaszi-nyári hónapokban volt divatos, most viszont az őszi-téli szezonra is marad.

Sötét hajtövek

frizuratrendek 2016 ősz

Madonna 30 éve hordja így a haját, ahhoz azonban, hogy a szőke haj sötét, lenőtt hajtővel “hivatalosan” is újra divatba jöjjön, az kellett, hogy Kendall Jenner ilyen hajjal vonuljon végig a Balmain bemutatóján a párizsi kifutón.

Vörös

frizuratrendek 2016 ősz

Ebben a szezonban minél természetesebb árnyalatú vörös a haj, annál trendibb. A “fantázia” vöröseket egy időre el lehet felejteni.

Képek: Vogue, Harpers’s Bazaar

Még több őszi divat az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top