Szépüljünk

10 tipp, hogy smink nélkül is úgy nézz ki, mintha ki lennél sminkelve

Néhány egyszerű tipp arra, hogyan lehet szép és ragyogó a bőröd különleges lókencék nélkül.

1. Kamilla az arcbőrre, belsőleg (is)

Forrázz le egy evőkanálnyi kamillát és hagyd állni fél óráig. Szűrd le, majd lassan hűtsd ki. Ezután már csak egy kis méz kell bele, és hogy kúraszerűen kortyolgasd reggelente éhgyomorra két hétig. Határozottan jót tesz az arcbőrnek.

2. Olajos szempillák hozzák a dúsabb hatást

A dús hatású és erős szempillákért egy házilag is elkészíthető olajkeverékkel tehetünk a legtöbbet, amit ricinusolajból, mandulaolajból, szezámmagolajból készíthetsz. Nem árt, ha E-vitamint is csepegtetünk a keverékhez, így növeljük eltarthatóságát. Ezután vigyük fel a száraz szempillákra és hagyjuk rajta egész éjszaka. Két hét folyamatos használat után látható lesz az eredmény.

10 tipp, hogy smink nélkül is úgy nézz ki, mintha ki lennél sminkelve

3. Töredezett hajra tojásos pakolás

Kutyulj össze egy tojássárgáját fél pohár, adalékanyagoktól mentes joghurttal. Adj hozzá egy evőkanál ricinusolajat, majd egy kanál kókuszolajat, ugyanennyit avokádó- és jojobaolajból is tegyél hozzá, de az utóbbi kettő kimaradhat. Alaposan keverd össze, vidd fel a nedves hajra, majd húzz rá zuhanysapkát. Hagyd hatni egy óráig, majd alaposan moss hajat!

4. Ecet a bársonyos kezekért

Egy kis mennyiséget keverj össze kézkrémmel, és két hétig kenegesd vele a kezed lefekvés előtt.

5. Szeplők és májfoltok?

Naponta háromszor dörzsöld be az elszíneződött területeket citrommal, hagyd hatni öt-tíz percig, majd mosd le langyos vízzel.

6. Eddig csak ábrándoztál a fényes, sima hajról?

Egy héjától megszabadított banánt turmixolj össze, és adj hozzá egy teáskanál olívaolajat. Ezután mehet bele egy evőkanál méz és ugyanennyi natúr joghurt. Keverd addig, míg pépszerű masszát nem kapsz, majd vidd fel a nedves hajra és sapkát rá. Fél óráig hagyd hatni és elképesztő lesz a hatás!

10 tipp, hogy smink nélkül is úgy nézz ki, mintha ki lennél sminkelve

7. Mit szeret a problémás arcbőr a legjobban? Naná, hogy az aloe verát!

Egy deci aloe vera kivonathoz adj három evőkanál forró vizet és ugyanennyi alkoholt. Keverd össze, majd dörzsöld az így kapott kenőcsöt az arcbőrre és a nyakra. Tíz percig hagyd hatni majd mosd le. A műveletet egy arckrémes kényeztetéssel fejezd be. Mindenfajta bőrirritációt megszüntet.

8. Erős és fehér körmök citromágyban

Nem kell mást tenned, mint félbevágni egy citromot és belenyomkodni az ujjhegyedet. Ha negyed óráig ázni hagyod benne, még szembetűnőbb lesz az eredmény.

9. Száraz ajkak ellen

Keverj össze egyenlő arányban tejfölt és sárgarépalevet. Kend be vele az ajkaidat és hét perc után mosd le. Cserepes ajkakról hallani sem fogsz ezután.

10. Úgy áll a hajad, mintha konnektorba nyúltál volna?

Mosd meg a kezed ásványvízben, majd töröld bele a tincseidbe. Ennél egyszerűbb megoldás úgysem jut eszedbe!

Nézegess még smink nélküli fotókat az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top