Szépüljünk

Légylárvák nyüzsögtek a beteg sebén, bezárták a kórházi osztályt

Korábban itt egy beteg meghalt, miután nem megfelelő vércsoportú vérkészítményt kapott. Most egy megégett beteg nyílt sebén nyüzsögnek kukacok.

Ideiglenesen bezárták a bukaresti égéssebészeti kórház intenzív osztályát, miután az egészségügyi intézményben uralkodó higiéniai körülményekről felkavaró videofelvételeket tett közzé egy oknyomozó újságíró – számolt be a maszol.ro. A videón az látszik, hogy az egyik megégett beteg nyílt sebén kukacok nyüzsögnek.

A felvételt publikáló újságíró azt állítja: a videót a kórház egyik nevét elhallgató orvosa készítette néhány napja az azóta elhunyt páciensről, hogy felhívja a közvélemény figyelmét az intézményben uralkodó, tarthatatlan higiéniai körülményekre.

Az eset nyomán az egészségügyi minisztérium ellenőrzéseket rendelt el az intenzív osztályon, melyet fertőtleníti fognak és az ablakokra szúnyoghálót szerelnek, hogy többé ne jussanak be a kórtermekbe a legyek. A beteg halálának körülményeit az ügyészség vizsgálja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top