Szépüljünk

Ezeket ne tedd, ha szép hajat szeretnél!

Sok hibát lehet ám elkövetni a hajápolás területén is.

Aki igazán szép, ápolt hajat szeretne – és ki nem? –, annak érdemes néhány alapvető szabályt betartania a hajápolás terén. Sokan azonban nincsenek tisztában ezekkel, és rengetegen követik el az alábbi hibákat.

Rossz sampon és rossz kondicionáló használata. Bár sokan úgy vélik, a gyártók trükközése a sok különféle sampon, ez nem így van. Teljesen más textúrájú és tulajdonságú egy vastag szálú, sötét, erősen göndör haj és egy vékony, szőke, egyenes. Egyértelmű, hogy másféle ápoló anyagokat kívánnak.

Túl gyakori, illetve túl ritka hajmosás. Az ajánlott gyakoriság egyéntől függő, ezért mindenki tapasztalja ki, mi tesz a legjobbat a hajának. A zsíros hajat akár egy-két naponta is mosni kell.

A sampon helytelen használata. Hajmosás előtt alaposan fésülködj meg. A tenyeredben habosítsd fel a sampont, majd oszlasd szét a haj tövén. Alaposan és mindenhol masszírozd be a fejbőrödbe az ujjhegyeiddel, semmiképpen sem körömmel szántva a fejbőrödet az alaposabb tisztítás végett.

Ezeket ne tedd, ha szép hajat szeretnél!

Rossz hőfokú víz használata hajmosáskor. Sokan túl forró vízzel mossák a hajukat, azt gondolva, így tisztább lesz. A forró víz azonban károsítja a hajszálakat és serkenti a faggyúmirigyek működését.

Törölköző alatti hajszárítás. Hajmosás után óvatosan töröld meg a hajad, de ne csinálj a törölközőből turbánt, hogy az alatt száradjon a hajad, mert ez károsítja a hajhagymákat.

Túl gyakori és túl erős kefélés. Közvetlenül hajmosás után ne keféld ki a hajad. Ha megszáradt, először az ujjaiddal válaszd szét óvatosan a tincseket, és csak azt követően fésüld ki. A fésülést mindig a haj végénél kezd, ne a tövénél.

Túl forró levegővel történő hajszárítás. Lehetőleg többfokozatú hajszárítót vegyél. Amíg nagyon vizes a haj, lehet magas hőfokon szárítani, de ahogy egyre szárazabb lesz, úgy tekerd lejjebb a hőfokot is.

Forrás: brightside.me

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top