Szépüljünk

Az idei nyár legtrendibb hajszíne: a platinaszőke

A platinaszőke hajszín népszerűsége az elmúlt évtizedekben hullámzó volt ugyan, de időről időre visszatért a divatba. Idén nyáron megint reneszánszát éli. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy újabb és újabb sztárok döntenek a platinaszőke mellett.

Jean Harlow, a 30-­as évek szexszimbóluma már több mint nyolcvan éve ikonikussá tette az extrém szőke hajszínt a Platinaszőke című filmmel, majd Marilyn Monroe vette át a  stafétabotot, őt pedig követték sokan mások. A kilencvenes években olyan sztárok, mint Gwen Stefani és Courtney Love platinaszőke tincseikkel és büszkén viselt lenövésükkel lettek stílusikonok, de Linda Evangelista szupermodell is viselte a  trend elegánsabb változatát.

Taylor Swifttől Rooney Maráig

Az elmúlt néhány évben a kilencvenes évek majdnem minden divatirányzata visszatért – kivétel egyelőre a hajszálvékony szemöldök –, gondoljunk csak a nyakpántokra, a hasvillantós pólókra vagy a barnás rúzsokra. Nincs ez másként a platinaszőke hajjal sem, főleg annak laza, kicsit grunge stílusú változatában. Justin Bieber, Adam Levine, Miley Cyrus és Kim Kardashian is kipróbálta a trendet, de 2016 nyarának lett igazán nagy dobása; mintha minden héten egy újabb huszonéves sztár váltana platinára.

Az idei nyár legtrendibb hajszíne: a platinaszőke

Taylor Swift eddig kislányos bájáról és jókislány imázsáról volt ismert, de most mintha végre elkezdett volna lázadni. Természetes szőke haját platinaszőkére festette és a májusi MET-gálán fekete rúzzsal és merész ruhával sokkolta a rajongóit. Most, hogy szakítottak
pasijával, Calvin Harris­szel, ki tudja, mi jöhet még.

Az idei nyár legtrendibb hajszíne: a platinaszőke

Jennifer Lawrence szőkén kapta első Oscar-jelölését mindössze 21 évesen, majd híresen hajszínt váltott Az éhezők viadala filmek kedvéért. 2013­-ban egészen rövidre vágatta a
haját, majd újra megnövesztette és hosszú bobban hordja immár évek óta. Jennifer szeret
variálni a hajával, most éppen ő is a platina mellett tette le a voksát.

Az idei nyár legtrendibb hajszíne: a platinaszőke

Az Alkonyat-filmekkel világhírt szerző Kristen Stewart többször elmondta már, hogy szeretné
Bella karakterét maga mögött hagyni. Hosszú barna haját először ő is rövidre vágatta, most
pedig abszolút a grunge korszakot idéző, platina, állig érő frizurát visel, direkt meghagyott
lenövéssel. Az biztos, hogy kevéssé emlékeztet majdnem 10 évvel ezelőtti énjére.

Az idei nyár legtrendibb hajszíne: a platinaszőke

A tetovált lányt alakító Rooney Mara is igazi kaméleon, volt már rövid fekete haja és fehér
szemöldöke, hosszú szőke és barna félhosszú haja is, gyakran találják meg olyan szerepek amelyek kedvéért változtatnia kell a külsején. Múlt hónapban ő is váltott, egyelőre nem tudni,
hogy egy szerep kedvéért, vagy csak őt is elkapta a platina­őrület.

Alaposan gondold át!

Aki azon gondolkodik, hogy ennyire világos színre vált, érdemes mérlegelnie, hogy készen
áll­-e ekkora változásra és befektetésre. Barna haj esetén, ha meg akarjuk óvni fürtjeink
viszonylagos egészségét, érdemes több alkalom alatt eljutni a kívánt platinaszőke hajszínig, de a természetes szőkéknek persze könnyebb dolguk van.

Festés után nagyon fontos a megfelelő ápolás proteint tartalmazó pakolásokkal és a kék sampon is kötelező, ha meg akarjuk tartani platina hajszínünk ezüstös fényét. Kate Young stylist szerint érdemes váltani, mert majdnem fehér hajjal még a legsápadtabbak is barnának érezhetik magukat, az arcot megvilágító állandó “glóriáról” nem is beszélve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top