Szépüljünk

Abbahagyta a borotválkozást a nő, kinőtt a szakálla, és végre boldog – fotók

Huszonöt éven át kétségbeesetten küzdött a teste extrém szőrösödésével egy nő. Aztán elege lett. És végre elfogadta magát olyannak, amilyen.

A most 39 éves, amerikai Rose Geilnek 13 éves korában kezdett el erősen szőrösödni a teste és az arca is. Évtizedeken keresztül mindenféle módszert kipróbált a borotválkozástól a méregdrága lézeres eljárásokig annak érdekében, hogy megszabaduljon a szőrzetétől vagy legalább gyengítse azt, de semmi sem vált be igazán. 

Bár pontos diagnózist sosem kapott, Rose valószínűsíti, hogy policisztás ovárium szindróma, valamint genetikai okok állnak a fokozott szőrösödése hátterében.

A rendellenesség rengeteg problémát okozott neki lelkileg és a mindennapi életében is. Bár voltak párkapcsolatai, ezek is mind tönkrementek. Végül eljutott oda, hogy már a házából sem mert kilépni.

Nyolc hónappal ezelőtt aztán úgy döntött, hogy elég volt, nem borotválkozik többé. Eleinte érzelmileg és fizikailag is nehezen viselte, hogy nő a szakálla, és folyton késztetést érzett arra, hogy leborotválja. Hat héttel később már teljes, dús arcszőrzete volt és ma már egyáltalán nem szeretne megválni tőle.

Abbahagyta a borotválkozást a nő, kinőtt a szakálla, most így néz ki - fotók

A családja és a barátai végig mellette álltak és támogatták. Az idegenektől pedig többnyire semleges, vagy kifejezetten pozitív reakciókat kap. 

Rose végre elfogadta magát, és saját bevallása szerint szexinek, érzékinek és nőiesnek érzi magát. Nem is elsősorban a külseje miatt, hanem azért, mert végre szabadon vállalja önmagát.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top