Szépüljünk

Segít a fogyásban, ha éhesen mész aludni?

A vacsora óta már két óra eltelt, lefekvés előtt pedig már korog a gyomrod. Ja, és a fogyókúra közepén vagy. Mi a jobb, ha bekapsz valamit, vagy ha tartod magad és éhesen bújsz ágyba?

Most lerombolunk egy elhíresült mítoszt, miszerint az éjszaka elfogyasztott kalóriák többet számítanak. Vagy, hogy aki fogyókúrázik, annak nem szabad este hat óra után ennie. Persze, ha a napi kalóriamennyiséget tömöd magadba este, nem lesz eredményes a fogyókúrád, de egy kis harapnivaló nem fogja földhöz vágni az erőfeszítéseidet, sőt!

Segít a fogyásban, ha éhesen mész aludni?

 A dietetikusok szerint egyéni szokásoktól és bioritmustól függ, hogy befolyásolja-e az esti étkezés a fogyókúránk eredményességét. Ami biztos: ha nem egy csomag Oreo keksszel a hasadban bújsz ágyba, hanem maximum 150 kalóriányi, egészséges snackkel, az nem fogja felborítani a diétádat. Inkább úgy jársz rosszabbul, ha korgó gyomorral mész ágyba, hiszen az éhség ronthat az alvásod minőségén, és összezavarhatja az anyagcseréd ritmusát. 

Ha hajlamos vagy megéhezni vacsora után, készíts be előre valami egészséges harapnivalót, így nem kell majd a pluszkilóktól tartanod!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top