Szépüljünk

Nicola Griffin 50 évesen lett modell, és nem szégyelli a striáit – interjú

Korábban sosem volt arra példa, hogy egy ötvenes nő helyet kapjon az amerikai Sports Illustrated magazin fürdőruha-különszámában. Az 56 éves Nicola Griffin volt az első. Vele beszélgettünk.

A plus size divatvilág csillagaival, Ashley Graham és Philomena Kwao modellekkel együtt pózolt egy aranyszínű bikiniben az angliai származású Nicola Griffin, akit legutóbb a Slink magazin hasábjain láthattunk szexi fehérneműben. Szívesen mondott igent interjúkérésemre, ami egész biztosan emlékezetes marad, hiszen inspiráló, vicces és egyben elgondolkodtató volt.

Úgy tudom, már főállásban modellkedsz, de mivel foglalkoztál ezt megelőzően?

Nicky: Francia diákok életét és nyelvi kirándulásait szerveztem Angliába. Az utazásuk minden részletének megszervezése az én feladatom volt, így mondhatni elég jó a szervezőképességem.

Azonban három évvel ezelőtt egy sorsfordító esemény történt ott a bank előtt…

Nicky: No igen, épp a banki ügyeimet intéztem, amikor megszólított egy hölgy, és felajánlott egy samponreklámra szóló modellmegbízást. A kezdeti tétovázásomat gyorsan eloszlatták ikerlányaim, akik azóta is első számú támogatóim. Imádtam a fotózás minden pillanatát, hihetetlen felemelő érzés volt hozzám hasonló korú és kinézetű nőkkel együtt lennem. Azt éreztem, én is egy vagyok közülük!

Fotó: Milk Management
Fotó: Milk Management

Ez a fotózás pedig az ominózus Sports Illustrated képekig repített a Swimsuitsforall kampányában! A képek egyértelműen a sokszínűséget hirdették, de mi volt a te személyes üzeneted?

Nicky: Anyaként elegem lett abból, hogy a fiatal lányok amint kinyitnak egy magazint, csakis egyfajta képet látnak, melynek az üzenete az, hogy 18 éves, vékony testalkatú lányként érezheted csakis gyönyörűnek magad. Szerintem eljött az idő a változásra, a világ unja már az egysíkú szépségideált. Vékony vagy épp telt, egy a lényeg: mi, vásárlók olyan hirdetésekre vágyunk, ahol azonosulni tudunk annak szereplőivel, ezért is kell a változatosság és ez a kampány épp erről szólt! Nagy gondot fordítottam mindig is arra, hogy lányaimnak helyes példát mutassak, hogyan törődjenek az egészségükkel és a lelkükkel egyaránt. Szerencsére szót fogadtak, így tele vannak önbizalommal.

Méltósággal viseled az életkorod. Volt esetleg arra példa, hogy túlzásba estek a képeid retusálásakor?

Nicky: Szerencsére ilyen nem történt még, de mi értelme is lenne akár csak egy ráncot is, vagy akár a megereszkedett pocakom retusálni? Gyönyörű ikerlányoknak adtam életet, engem erre emlékeztetnek a striák a hasamon, hiszen szerencsés édesanya vagyok!

Fotó: Milk Management
Fotó: Milk Management

Akik egész biztosan nagyon büszkék rád! Mi volt a legemlékezetesebb élményed a modellkedéssel kapcsolatban?

Nicky: A legérzelmesebb pillanat talán az volt, mikor Elly lányom a munkahelyéről hívott, ahol a gyermekgyógyászaton a nővér kollégáival együtt nézték az ITV csatornának adott tévéinterjúmat. Elmondta, mennyire büszke volt rám és arra, milyen boldogan nézték a velem egykorú nővérek az adást, őket is önbizalommal töltötte el a történetem. Nagyon hálás vagyok a lehetőségekért az ügynökömnek, Anna Schillinglaw-nak és a Milk Managementnek, mert nekik köszönhetem, hogy egyengetik a karrierem.

Nemrégiben a Slink magazin “Szenvedély” lapszámában szerepeltél. Áruld el, mi a te szenvedélyed?

Nicky: A divat és a smink! Egyszerűen lenyűgöz minden, ami szépségápolás. Minden alkalommal a sminkeseket is e témában faggatom, és a lányaim jókat nevetnek rajtam, ahogy órákat képes vagyok YouTube tutorial oktatóvideókat nézni smink témakörben. Nem tudsz olyan terméket mondani, amit ne próbáltam volna már ki legalább egyszer!

Nicky egyébként tavaly otthagyta munkahelyét, hogy főállásban modellkarrierjére koncentrálhasson, és arra inspiráljon minket, hogy egy percre se felejtsük el: az életkor csak egy szám!

Fotó: Milk Management
Fotó: Milk Management

 Még több érdekesség Nicoláról a szerző blogján.

 A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, a célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/beautywithplus

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top