Szépüljünk

A haja miatt küldték haza az iskolából a kislányt

Az anyuka szeretné, ha az iskola elnézést kérne kilencéves kislányától, amiért hajviselete miatt hazaküldték.

A felháborodott texasi édesanya bocsánatkérést követel az iskolától, akik kilencéves kislányát “nem megfelelő hajviselete” miatt hazaküldték. Az iskola szerint a kislány haja megsértette az intézmény dress code-ra vonatkozó szabályait.

A harmadikos kislány haját feje közepére halmozott apró kontyokban viselte. Ennek egyébként van neve is, ez az ún. Afro puffs, ami állítólag népszerű hajtrend. Ezzel szemben az iskola azt hitte, hogy ez a haj egy – terminus technicus következik – “faux hawk”, azaz a néhai punkok középre zselézett, oldalt felnyírt frizurája. Ebből lett a galiba!

A haja miatt küldték haza az iskolából a kislányt
A haja miatt küldték haza az iskolából a kislányt

Az anyuka azt mondta, álmában sem gondolt volna rá, hogy ebből a hajviseletből probléma lehet, egyszerűen kényelmesen viselhető hajat szeretett volna kislányának, akinek dús, szétálló afrofrizuráját amúgy sem könnyű kezelni. Az anyuka egyébként egyetért a dress code-dal, de nem gondolja, hogy lánya megsértette volna.

Forrás: Today

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top