Szépüljünk

Számolj le a fakó bőrrel! Tavaszi bőrápolás praktikák

Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a téli szürkeséggel, és élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket.

Fakó, színtelen, sápadt bőr – a téli kimerültség jelei a tükörbe nézve is azonnal láthatók. A zord időjárás, a vitaminokban szegény táplálkozás, a napfény és a szabad levegőn töltött idő hiánya az egész szervezetet megviseli, az arcbőrt is.

A tavaszi megújulást érdemes arctisztítással, radírozással és hidratáló krémek alkalmazásával kezdeni. “Minden este távolítsuk el bőrünkről a szennyeződéseket és a napközben viselt sminket, amit legkönnyebben langyos folyóvízzel vagy a bőr megújítását elősegítő, kétfázisú őssejtes arctisztítóval tehetünk meg. Ezt követően jöhet a bőrradírozás, amihez kiválóan megfelel a tengeri só és tej, vagy akár épp só és méz keveréke. Az alapos öblítés után pedig nem marad más hátra, mint a természetes hatóanyagokat tartalmazó hidratáló szérumok használata, amit a szárazabb bőrűek zsírosabb krémmel is helyettesíthetnek” – tanácsolta dr. Kriston Renáta, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos.

Még nem késő elkezdeni a tavaszi bőrápolást

A tavaszi melegben jólesnek a bőrnek a simogató napsugarak, amelyek javítják a hangulatunkat, gyorsítják az anyagcserét és a D-vitamin képzéséhez is nélkülözhetetlenek. A szakorvos azonban arra figyelmeztet, hogy napozzunk mértékletesen, és fokozatosan szoktassuk hozzá bőrünket az egyre erősödő napfényhez.

“Az UV sugárzásnak leginkább kitett felületeken, így az arcon, a dekoltázson és a kézfejeken mindig alkalmazzunk bőrtípusunknak megfelelő, növényi őssejteket tartalmazó, magas faktorú készítményeket” – javasolta a szakorvos. A fényvédők alkalmazását érdemes már az első tavaszi napsugarak megjelenésekor elkezdeni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top