Szépüljünk

Eddig rosszul csináltad: így kell helyesen hajat mosni!

A legtöbb ember nem úgy mossa a haját, ahogy kellene.

Azt hihetnénk, a hajmosás a világ legegyszerűbb dolga: bevizezzük a hajunkat, beledörzsöljük a sampont, majd alaposan kiöblítjük. Végül jöhet egy kis balzsam. Szakértők szerint azonban a helyes hajmosáshoz tisztában kell lennünk a fejbőrünk jellemzőivel ugyanúgy, mint a hajszálaink vastagságával, sűrűségével.

Ami a hajmosás gyakoriságát illeti, abban a fejbőrünk állapota az iránymutató. Minél több zsírt termelnek a fejbőr mirigyei, annál hamarabb zsírosodik a hajunk, ezért annál gyakrabban kell mosni.

Ha nem a megfelelő típusú samponnal mossuk a hajunkat, az károsítani ugyan nem fogja, de kevésbé lesz könnyen kezelhető. Ami azzal jár, hogy több hőhatás kell a formázásához, ami viszont már károsítja a hajszálakat.

Így kell helyesen hajat mosni

Akinek festett haja van, annak érdemes kénmentes termékeket használnia, mert ezek a szín gyorsabb kifakulását eredményezik. A vékony szálú haj általában hajlamosabb a zsírosodásra, a korpásodásra, és az olajos termékek elnehezítik. Ehhez erős tisztító hatású, tömegnövelő termékeket használjunk.

A közepesen vastag szálú haj esetében gyakori, hogy a töve zsíros, de a vége száraz, töredező, de összességében ez a legkevésbé problémás hajtípus. Hidratáló termékekkel ápoljuk. A vastag szálú haj a hajlamos leginkább a kiszáradásra, ezért erre olyan terméket válasszunk, ami megóvja a kiszáradástól, és lehetőleg védőréteggel vonja be. A hidrolizált elasztint tartalmazó készítmények ajánlhatók. 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top