Szépüljünk

4 tipp a cserepes ajkak ellen

A szeles, hűvös idő tönkreteszi a puha ajkakat. Adunk pár tippet, amivel megelőzheted és kezelheted a szádon kiszáradt bőrt.

A hideg levegő kiszárítja az arcbőrt, az ajkainkon lévő bőr pedig különösen érzékeny rá. Van aki kevésbé, és van aki fokozottan hajlamos a cserepes ajkakra, de az biztos, hogy legalább egyszer már mindenki tapasztalta a kellemetlen kiszáradást. Ha vissza akarod kapni a puha ajkaidat, fogadd meg az alábbi tippeket:

1. Igyál sok folyadékot!

Az első számú alaplépés a megfelelő folyadékbevitel. Ha a tested elég hidratált, a szád is kevésbé lesz hajlamos a kiszáradásra.

2. Párologtass!

Ha különösen érzékeny vagy a téli száraz levegőre, szerezz be egy párologtatót, legalább a hálószobádba. A nyitott szájjal alvás ami sokunk rossz szokása sajnos még jobban elősegíti a szájszárazságot, de egy párologtató javíthat a helyzeten.

4 tipp cserepes ajkak ellen

3. Ne nyalogasd a szád!

Ha épp nincs nálad ajakbalzsam vagy hidratáló, a legkönnyebb megoldásnak az tűnik, ha megnyalod az ajkaidat. Ne tedd, hiszen a nyál gyorsan szárad, még szárazabb ajkakat hagyva maga után. Ilyen esetben inkább egy kis sima vízzel mosd át a szádat.

4. Olajozz!

A szépség bent kezdődik: sokat tehetsz az ajkaid puhaságárt, ha egészséges, olajos ételeket fogyasztasz, mint amilyen a lazac vagy a chiamag. Külsőleg pedig szuperhatékony hidratálót készíthetsz egzotikus olajokból: keverj össze kókuszolajat, mandulaolajat és shea vajat, és máris kész a 100%-osan természetes ajakápoló!

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top