Szépüljünk

A kávé szépségápolásra is jó

Az élőhalottból élőbe kapcsoláshoz sokaknak nélkülözhetetlen a reggeli kávé. De szépülni is lehet tőle.

Az utóbbi időben a kávé és a koffein mind több áldásos hatására derül fény, és most kiderült, hogy a szépségápolás terén is van keresnivalója.

Testradír. Egy csészényi kávézaccot keverj össze fél csésze cukorral és egy csésze kókuszolajjal. Zuhanyozás közben ezzel dörzsöld át alaposan a nedves bőröd, majd öblítsd le.

Nem érdemes kidobni a zaccot, mert sokféle módon hasznát veheted
Nem érdemes kidobni a zaccot, mert sokféle módon hasznát veheted

Szépítő arcmaszk. Fél csészényi kávézaccot ugyanennyi kakaóval és egy csésze zsíros tejjel, illetve egy teáskanálnyi mézzel elkeverve tápláló arcmaszkot kapsz, ami koffeintartalma révén üde frissességet kölcsönöz az arcbőrnek. Hagyd a megtisztított arcodon negyed óráig, majd meleg vízzel mosd le.

Hajpakolás. A haj rendszeres kávés ápolása stimulálóan hat a hajhagymákra, serkenti a haj növekedését és egészséges fényt ad neki. Hetente egyszer egy kis maréknyi zaccot keverj a hajbalzsamodba, és alaposan dörzsöld a hajbőrödbe. Hagyd hatni öt percig, majd alaposan mosd ki.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top