Szépüljünk

Tápláló házi arcmaszkok mézből

Az arcbőrnek időnként jár egy kis édes, mézes kényeztetés. Mutatunk is három szuper házilag is elkészíthető arcmaszkreceptet.

1. Joghurtos-mézes kényeztetés

Két evőkanál mézet keverjünk össze egy evőkanál joghurttal, adjunk hozzá két evőkanál tejet, egy kis frissen facsart citromlevet és langyos vizet. Ez az arcmaszk egyszerre tisztítja és hidratálja a bőrt, a joghurt segít egyenletesebbé tenni a bőrfelszínt, és még a problémás bőrre is jó megoldás lehet.

Tápláló házi arcmaszkok mézből

2. Avokádós mézes maszk

Avokádó és méz, két csodás dolog, amikből csakis valami még csodásabb jöhet ki. Egy avokádót törjünk össze és adjunk hozzá egy evőkanál mézet. Ez a hihetetlenül gazdag hidratáló arcpakolás jól jöhet a száraz bőrtől szenvedőknek, és még bőrünk ragyogását is képes visszaadni.

3. Méz és fahéj 

Egyszerű, de nagyon hatékony arcmaszk csupán két összetevőből. Három evőkanál mézhez adjunk fél evőkanál fahéjat – ez a keverék kiváló lehet zsíros, pattanásos bőrrel küszködőknek a fahéj antibakteriális hatása miatt, bár az érzékeny bőrűek mindenképpen legyenek óvatosak a fahéjjal.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top