2017. 08. 18. Ilona

4 dolog, amit csak azok a nők érthetnek, akik nem sminkelik magukat

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Bevezető a smink nélküli élet szépségeibe.
2016. 02. 23. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A szépségápolás mindenkinek mást jelent: van, akinek hosszas rituálé, van, akinek csak egy hidegvizes arcmosás. A sminkelési szokásaink is eltérőek, bár tény, hogy egy felnőtt nőtől  a társadalom bizonyos helyzetekben szinte megköveteli a kifestett arcot.

Most lássuk, mivel lesznek gazdagabbak azok a nők, akik leteszik a szemceruzát és a pirosító ecsetet!

1. Időt spórolnak

A reggeli 15-20 perces sminkelést rengeteg értékes elfoglaltsággal lehet helyettesíteni: meditációval, kényelmes reggelivel, vagy akár továbbalvással.

4 dolog, amit csak azok a nők érthetnek, akik nem sminkelik magukat

2. Pénzt spórolnak

A kozmetikumok – főleg a jó minőségűek – sokszor egy fél fizetést kóstálnak, így aki lemond a sminkről, az meglepődik majd, mennyit spórolhat.

3. Nem kell a bőrük egészségéért aggódniuk

A különböző kozmetikumok és sminkek számos olyan kemikáliát tartalmaznak, ami egyeseknél bőrirritációt vagy allergiát válthat ki. Sőt, ha állandóan alapozót viselünk, nem hagyjuk lélegezni a bőrt, ami gyulladásokhoz vezethet – így könnyen egy ördögi körben találhatjuk magunkat, hiszen a pattanásokra ismét alapozót teszünk. Érdemes legalább 2-3 sminkmentes napot tartani egy héten, hogy a bőr fellélegezzen.

4. Magabiztosságot ad

Aki azért visel sminket, mert nélküle csupasznak érzi magát, sajnos nem jár túl jó úton – már ami az önértékelést illeti. Smink nélkül lenni annyit tesz, mint vállalni, elfogadni és szeretni a hibáinkat, mert azok tesznek minket teljessé. Ez nem azt jelenti, hogy ha te mégis viselsz sminket, tuti nem fogadtad el magad. A lényeg, hogy ne válj a rabjává: vele vagy nélküle is ugyanúgy önmagad legyél! 

Sztárok smink nélkül az NLCafén:

Forrás: Higher Perspectives

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus