Szépüljünk

DIY: csokoládés ajakbalzsam

Idén valahogy szunyókált bennem a DIY natúrkozmetikum-készítési vágy, pedig tavaly voltak izgalmas próbálkozásaim, mint a levendulás krémdeo, levendulás arctonik vagy a kávés testradír.

Tavaly karácsonykor sikert arattam ezzel a csokis ajakbalzsammal, gondoltam ebben a szeles időben újra nekiállok. Imádom benne a tömény csokiillatot, a selymes textúráját, bár fogmosás után már nem ajánlom magamnak, mert mint egy krémes forró csokoládés ital, csábít arra, hogy itt-ott körbenyaljam. No és a praktikum oldaláról nézve az sem mellékes, hogy egyszerűen elkészíthető és minden hozzávalója könnyen beszerezhető. Fantasztikus, hogy néhány konyhai cuccból milyen kellemes kenceficét lehet készíteni.

DIY: csokoládés ajakbalzsam

A kókuszolajat és a kakaóvajat egy kisebb hőálló edényben gőz fölött olvasszuk fel. Ekkor keverjük bele a csokoládét és olvasszuk fel. Tegyük félre hűlni. Mikor langyosra hűlt, keverjünk hozzá egy kapszula E-vitamint. Töltsük apró, zárható tégelybe, és tegyük hűtőbe, amíg megdermed.

A folytatásért kattints a Marmalade cafeblogra!

Olvass még az ajakbalzsamról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top