Szépüljünk

Öregebbnek nézel ki, mint amilyen valójában vagy? Megmondjuk, miért

Ha tükörbe nézel, azt gondolod, idősebbnek tűnsz, mint amilyen valójában vagy? Meglehet, a bőr képes a gyorsabb öregedésre.

Íme az okok és a segítség a bőr gyorsabb öregedése ellen:

1. Stressz

A stressz sajnos a rohanó világunk mellékterméke. Ilyenkor tápanyagokat használ el a szervezet, főleg a bőr számára fontos C-vitamint és magnéziumot. A stresszhormonok, mint a kortizol, az adrenalin és a noradrenalin mind ezeket felhasználva képződik a testben.

Természetes megoldás:
Napi 1000-2000 mg C-vitamin, 400 mg magnézium és egy B-vitamin-komplex vitamintabletta szedése.

Öregebbnek  nézel ki, mint amilyen valójában vagy? Megmondjuk, miért

2. Felborult hormonháztartás

A PMS (menstruációt megelőző szindróma) és a menopauza idején általában gyors lebomlású szénhidrátokat kívánsz meg, cukros és lisztes ételeket. Ezek viszont gyorsan magasba emelik az inzulinszintet, és olyan gyorsan le is ejtik. Ezek a kiugrások pedig gyulladásokat okozhatnak, valamint olyan enzimek előállítására sarkallják a testet, amelyek lebontják a kollagént és az elasztint, a bőr két fontos építőkövét.

Természetes megoldás:
Kerüld az ilyen ételeket akkor is, ha nagyon kívánod. Ne tarts otthon semmi cukros és lisztes élelmiszert, akkor kisebb lesz a kísértés is.

3. Kevés pihenés, megzavart alvás

A sejtek megújulása alvás közben történik. Ha nincs meg a megfelelő alvásmennyiség vagy rendes alvásciklus, ezek a folyamatok összezavarodnak.

Természetes megoldás:
Lefekvési rituálé, például egy 10 perces meditáció alvás előtt és 400 mg magnézium lefekvés előtt.

4. Túl sok alkohol

A céges, illetve családi összejövetelek közeledtével nem árt szem előtt tartani, hogy az alkohol szárítja a testet, kimeríti a B-vitamin- és magnéziumszintet. Valamint a GABA nevű neurotranszmittert is megzavarja, ami az elalvásért felelős.

Természetes megoldás:
Ne igyál többet a következő bulin, mint maximum két pohár alkoholt, a kettő között pedig egy nagy pohár vizet, valamint lefekvés előtt vegyél be B-vitamint, az segít majd lebontani az alkoholt.

5. Kevés egészséges zsírt fogyasztasz

Nem mindenkinek szükséges sok zsírt fogyasztania az egészséghez, de azoknak, akiknek száraz, pikkelyes a bőrük, nekik kötelező. Az omega-3- és 6-zsírsavak hiányát jelzi ez a tünet.

Természetes megoldás:
Használd ezeket: kókuszolaj, chiamag, kendermag, esetleg halolajkapszulák.

Forrás: MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top