Szépüljünk

6 trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a szelfiken

Néhány egyszerű trükk segítségével te is készíthetsz magadról olyan előnyös szelfiket, amilyeneket eddig csak irigykedve néztél az üzenőfalon. Olvasd el a cikket, szelfizz, és indulhat a lájkgyűjtés!

1. Oldalról, és sosem szemből!

Mivel kerek arcom van, így kimondottan előnytelen a szemből fotózás, hiszen attól még kerekebbnek tűnik, és még az is előfordulhat, hogy a végeredményen kancsal hatást eredményez a “hova is nézzek most, a kamerába?” tétlenkedés. Mielőtt kattintunk, egy gyors ellenőrző pillantás a kijelzőre, aztán pedig a kamera lencséjébe, és készülhet is a remekmű. Vagyis inkább remekműkutató sorozat, mert átlag 4-5 szelfit biztos el kell lőni ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit, amin minden stimmel.

szemből - oldalról
Szemből – oldalról

2. Klasszikus vagy művészi

A klasszikus értelemben vett szelfin a kamerába nézünk, ám ennél picit kreatívabban is megközelíthetjük az önmagunkról készített fotókat: vagy a távolba elnéző-merengő, esetleg nem teljes arcot mutató részletfotó vagy a kimondottan profilból készült kép is szuper megoldás, ha unjuk a szokásos önarcképeket. Egy-egy kiegészítő pedig remek eszköz lehet egy vidám, játékos önarckép megörökítéséhez – nálam a kalap az abszolút kedvenc!

6 trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a szelfiken

6 trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a szelfiken

6 trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a szelfiken

3. Magasba a karral!

Ahogy az előző, egész alakos fotókról szóló cikkemben is írtam, a magasból készült fotók előnyösebbek, és ugyanez igaz a szelfikre is. Különösen ha nem dupla tokás fotót akarunk magunk mögött hagyni az utókornak (huhh, mennyi ilyet töröltem már a telefonomból!). Karunkat magunktól eltartva, a fejünkhöz képest magasabban kattintgassunk, így biztos nem lesz rossz a végeredmény.

szemből - magasból
Szemből – magasból

4. Fejtartás

Ha hozzám hasonlóan kerek arcod van, érdemes picit oldalról készíteni a fotót, és a fejet megdöntve pózolni. Ahogy végignéztem a telefonomat, miközben ehhez a cikkhez gyűjtöttem a képeket, rájöttem, hogy rólam gyakorlatilag csakis ilyen oldalra fejbiccentős fotó készül. Persze ez nem előírás, sokkal inkább személyes preferencia – hosszúkás arccal biztos nem billegnék semerre, és szemből fotóznám magam.

6 trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a szelfiken
6 trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a szelfiken
6 trükk, amitől sokkal jobban nézel ki a szelfiken

5. Fények, fények, fények!

Ahogy a fényképezőgéppel készült fotók esetében, úgy a telefonos szelfiknél is kritikus fontosságú a jó fényviszony. Különösen ha később szűrőt (filtert) teszünk rá, mert az rendszerint erősít a kontrasztokon, és egy sötét kép esetében csak rontja a végeredményt. Ha otthon/szobában/épületben készítjük a szelfit, érdemes ablak közelében, annak szemben állva kattogtatni. Nyári tűző napsütésben viszont inkább picit árnyékosabb helyre álljunk, ott is lesz elegendő szűrt fény.

beltéri, természetes fény - kültéri fény
Beltéri, természetes fény – kültéri fény

6. Csakis természetesen!

Vagyis csak semmi csücsörítés, és ne vigyük túlzásba az effekteket és filtereket! A szinte már narancssárga bőr nem kelti azt a látszatot, hogy most jöttünk haza a Karib-szigetekről, ahogy a butuska csücsörítés sem tesz minket végzet asszonyaivá. Inkább csak nevetség trágyává, így inkább kerüljük!

filter nélkül - természetes filterrel - túlzásba vitt filterrel
Filter nélkül – természetes filterrel – túlzásba vitt filterrel
A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, a célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/beautywithplus

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top