Szépüljünk

Őszi avar ihlette smink

Nemrégiben már hoztam nektek egy őszi sminket, kedvet kaptam egy újabb elkészítéséhez is. Most a lehullott falevelek színe inspirált, így a sminkem az aranytól indul egészen a barnáig, de belecsempésztem egy kis bordót is.

Akár hétköznapra is elkészítheted, ha szeretnél különlegesebb lenni egy-egy napra. Miután lealapoztam az arcom és megigazítottam a szemöldököm, egy-egy darab celluxot ragasztottam a szemeim sarkába úgy, hogy az ívük az alsó vízvonal ívét folytassák. Ez azért kellett, hogy precíz munkát végezhessek a külső V-ben, de az ügyesebbek ezt el is hagyhatják. A szemhéjamat sima alapozóval tapogattam át, ez is elég, hogy előcsalogassuk a színeket, és tartósabb legyen a végeredmény. A szemhéjam egész területére felvittem egy hidegebb aranyszínt, csak a belső szemzugot hagytam ki, ide egy világos, enyhén csillámos bőrszín került, amit elsatíroztam az aranyszín felé. Ez a sminkünk alapja, innen jön a “nehezebb” része.

Őszi avar ihlette smink

A külső V-től a szemem közepéig felvittem egy bronzos árnyalatot, majd kifelé haladva egyre sötétebb árnyalatokat, míg végül egy nagyon erős sötétbarnát vittem fel. Ezeket addig satíroztam, míg szépen egybe nem olvadtak a színek.

A folytatásért kattints a Nora’s diaries caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top