Szépüljünk

Taroltak az amerikaiak a bajusz- és szakállvébén – fotók

Némi meglepetésre nagy amerikai sikert hozott az Ausztriában vasárnap befejeződött bajusz- és szakállvilágbajnokság, a 18 kategória harmadában hirdettek egyesült államokbeli győztest.

A Salzburg tartománybeli Leogangban tartott megmérettetésen a legnagyobb meglepetés a császárbajusz kategóriában született, ahol az eddigi német bajnokot, Eugen Hippet megfosztotta trónjától egy amerikai versenyző, Jackie Lynn Ellison.

Kategória: kecske, kör

A német bajuszosok és szakállasok más kategóriákban is alulmaradtak, a legutóbbi, 2013-ban megrendezett világbajnokságon még 11 díjat kaptak, most azonban be kellett érniük öttel. A szerencsések közé tartozik Wolfgang Schneider, akinek sikerült megvédenie világbajnoki címét a természetes bajusz kategóriában.

Jackie Lynn Ellison
Jackie Lynn Ellison, az új bajnok

A házigazda osztrákok is nyertek néhány díjat: taroltak a körszakállak kategóriájában és a szabad stílusban nyírt kecskeszakállúak között is hazai nyertest hirdettek.

Hajlakkal és zselével lőtték be

A győzteseket szakértőkből álló zsűri választotta ki, a bajuszoknak és szakállaknak nemcsak szépnek és ápoltnak, hanem különlegesnek, szokatlannak is kellett lenniük. A versenyzők – jellemzően saját stylistjuk irányításával – már órákkal a végső megmérettetés előtt nekiálltak rengeteg hajlakk, gél és különleges szakállzselé segítségével “belőni” arcszőrzetüket.

I have achieved 1st place Imperial Moustache in the 2015 World Beard & Moustache Competition. Thank you April Ellison…

Posted by Jackie Lynn Ellison on Sunday, October 4, 2015

 Lesz visszavágó is!

A festői osztrák helyszínen húsz nemzet bajuszosai és szakállasai mutatkoztak be, a 12. alkalommal megrendezett világbajnokságon indultak versenyzők Svájcból, Nagy-Britanniából, Spanyolországból, Finnországból, Kanadából, Új-Zélandból, sőt még az Egyesült Arab Emirátusokból is.

Enter for your chance to win an all-expense-paid weekend trip for two to Brooklyn in November to join the judging panel…

Posted by National Beard and Moustache Championships on Thursday, September 10, 2015

A következő világbajnokságot 2017-ben az egyesült államokbeli Austinban rendezik.

Még több szakáll az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top