Szépüljünk

7 rossz szokás, amivel ártunk bőrünk szépségének

Kilószámra kenjük magunkra a bőrápoló, ránctalanító krémeket. Pedig lehet, hogy sokszor elég lenne csak elhagyni pár rossz szokást, hogy szebbé varázsoljuk bőrünket.

Sokszor nem is gondoljuk végig, hogy vannak olyan napi rutinszerű mozdulataink, melyek idő előtt megöregítik bőrünket. Pedig néha elég lenne, ha ezektől megszabadulnánk, vagy legalábbis minimálisra csökkentenénk.

7 rossz szokás, amivel ártunk bőrünk szépségének

1. Dohányzás

Azon, hogy a dohányzás káros az egészségre, senki nem vitatkozik. Bárki elolvashatja a tüdőre, légzőszervünkre gyakorolt káros hatásokat a cigis doboz oldalán. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy a dohányzás az egyik legfőbb bűnös a bőr korai ráncosodása, öregedése miatt.

2. Túl sok telefonálás 

A hosszabb beszélgetések során a készülék akkumulátora is felmelegszik, és az arcunknak ez a sok hő nem tesz jót: eldugítja a bőr pórusait, ami számos problémát okozhat. Ha tehát tehetjük, használjunk kihangosítót vagy fülest.

3. Túl sok alkohol

Alkalmanként egy-egy koktél vagy hétvégén egy pohár vörösbor ebéd előtt még nem okoz semmiféle problémát. A baj akkor kezdődik, ha gyakran fogyasztunk nagyobb mennyiségű alkoholt. A véralkoholszint növekedése pedig a bőr idő előtti megereszkedéséhez, ráncosodáshoz vezethet.

4. Kevés alvás

A szombat esti buli persze simán belefér. A baj itt is akkor kezdődik, mikor szokássá válik a kevés alvás. A kialvatlanság pedig egyből meglátszik a bőrünkön, sápadtak leszünk, óriási fekete karikákkal a szemünk alatt. De komolyabb problémákra is számíthatunk: a pattanások megjelenése, az ekcémás, pikkelysömörös bőr is sokszor a kevés pihenőidő számlájára írható.

5. Egészségtelen ételek

Az elfogyasztott étel is azonnali hatással van arcunk bőrére. Egy nemrég végzett kutatás szerint ha a szokásos fehér kenyerünket teljes kiőrlésű gabonából készültekre cseréljük, már sokat tettünk egészségünkért. A finomított szénhidrátok, a magas glikémiás indexű ételek növelik az inzulintermelést, ami megnövekedett hormonszinthez vezet. Ennek egyenes következménye a pattanásos bőr.

6. Kevés mozgás

Bármilyen mozgásforma, mely kellő intenzitással jár, növeli az arcbőr vérellátását, ezáltal élettel teli és egészséges kinézetünk lesz. Közvetve pedig a sport tökéletes stresszoldó is, mely szintén kedvezőtlenül hat a bőrünkre.

7. Tisztaság

Tartsuk tisztán arcbőrünket, minden este mossuk le a sminket és a napközben arcunkra rakódott port. Emellett nagyon fontos, hogy tisztán tartsuk a sminkeléshez használt ecseteket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top