Szépüljünk

A szép haj 8 titka

A szép haj a test igen érzékeny ékessége – ha elhanyagoljuk, vagy nem megfelelően ápoljuk, az hamar meglátszik rajta. Néhány szépségápolási trükkel azonban a hajunkat fényesen és selymesen tarthatjuk. Az egyik legfontosabb trükk, hogy használjunk lágy vizet!

Amint azt már a reklámokból tudjuk, Magyarország területén a legtöbb helyen kemény a víz. Nem csak egyszerű marketingfogásról van ezúttal szó, hiszen ez tényleg így igaz, és ennek számos következménye is van. A lágy vizet ugyanis nemcsak a ruháink, de a bőrünk és a hajunk is sokkal jobban kedveli. Ezen kívül persze számos praktika van, amivel még tehetünk a hajunk és bőrünk szépségéért. Lássuk, melyek ezek!

A szép haj 8 titka

A hajápolás fortélyai

1. Ne használj forró vizet!
A langyos víz kíméletesebb a fejbőrhöz és a hajszálakhoz is, ezért hajmosáskor lehetőleg kerüld a túlságosan meleg vizet.

2. Kevés sampon is megteszi
Egy alkalommal elég egyszer samponnal átmosni a hajat. Ha alaposan körkörös mozdulatokkal bedörzsölöd a fejbőrbe és a hajadba a sampont, majd finoman, a hajszálakat nem morzsolva legalább 3 percen át mosod a hajad, akkor második samponos mosásra nincs szükség. Ezzel kíméled a hajad és a pénztárcád is.

3. Alaposan öblíts!
A hajból és fejbőrről teljes mértékben el kell távolítani a sampont. Ezért ne sajnáld ilyenkor a vizet, ha kell több percen át mosd a hajad, míg az utolsó csepp sampon is távozik.

4. Nem kell naponta hajat mosni
A túl gyakori hajmosás a hajat szálkássá teszi, és a fejbőr is kiszárad tőle. Különösen fontos, hogy a száraz hajat ne gyötörjük túl gyakori mosással, mert ettől csak még rosszabb lesz az állapota. Ideális esetben elég hetente legfeljebb kétszer hajat mosni.

5. A száraz hajat olajjal tápláld
Amellett, hogy a száraz hajat kíméled a gyakori mosástól, úgy is karban tarthatod, hogy hajmosás előtt babaolajat masszírozol bele. Ezután csavard a fejed egy törölközőbe, és hagyd rajta legalább 15-20 percet. Ezután jöhet a hajmosás samponnal.

6. Természetesen száríts
A hajszárító forró levegője szintén nem tesz jót a hajnak, mert kiszárítja, szálkássá teszi. A legjobb, ha természetes módon, szobahőmérsékleten szárogatod, vagy ha erre nincs időd, akkor a hajszárítót alacsony fokozatra állítva, legalább 25 centire eltartva a fejedtől szárítod a hajad. Mosás után először két kézzel csavard ki belőle a vizet, majd ügyelj rá, hogy amikor megtörlöd, ne erősen dörzsöld és ne kócold a hajad, mert ettől töredezetté válik, és kifésülni is nehezebb lesz. Óvatos, törlő mozdulatokkal szárítsd fel róla a vizet inkább.

7. Ritka fogú fésűt használj
Mosás után és száraz hajon is lehetőleg ritka fogú fésűt használj. A nedves hajszálak a víztől felpuhult fejbőrből könnyen kiszakadnak, ha sűrű fogú fésűvel “téped”.

8. Laza fejfedőt használj
A túl szoros sapkák, kalapok és más fejfedők nem engedik szellőzni a hajat és a fejbőrt, és ezzel elősegítik az intenzívebb faggyúképződést. Ettől hamarabb zsírosodik a haj, és gyakrabban kell majd mosnod. Ráadásul minél gyakrabban mosod, a hajad annál hamarabb zsírosodik, a fejbőröd pedig annál inkább hajlamos lesz a kiszáradásra és korpásodásra.

  

Még több hajápolás az NLCafén: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top