Szépüljünk

Kipróbáltuk: ezek a legjobb fényvédős arckrémek

A magyar nyarak tényleg egyre melegebbek, sok napsütéssel, ezért nem árt komolyan venni a hétköznapi fényvédelmet. Ha pedig nyaralunk, még jobban oda kell figyelnünk, hogy elkerüljük a leégést. Kipróbáltunk hat remek arckrémet, elmondjuk, melyiket mikor és kinek ajánljuk.

Omorovicza Ásványi Fényvédő

Azt talán már mindenki tudja, hogy kétféle fényvédő módszer létezik, a kémiai és a fizikai. Sokan szeretnék elkerülni a bőrbe beszívódó és hatásukat ott kifejtő fényvédő anyagokat, nekik jelent megoldást az általában cink-oxiddal és titánium-dioxiddal működő fizikai napvédelem, amely a bőr felületén maradva akadályozza meg a káros sugarak rombolását. Legtöbben találkoztunk már ilyen típusú krémekkel, amikor a gyerekeket kenjük be, az ő érzékeny bőrükre készülő fényvédő termékek ugyanis szinte mindig fizikai napvédőt tartalmaznak.

Az arcra való felvitel után ugyan az első pár másodpercben hozza a fizikai napvédőkre jellemző fehéres színt, de az állaga csodálatosan könnyű és tényleg nagyon hamar felszívódik. Számunkra elsőre picit erős volt az illata, de aztán nagyon megszerettük. Mivel fizikai fényvédőt tartalmaz, nyugodtan felkenhetjük akárhányszor, és a felvitel pillanatától máris védi a bőrünket, nem kell várni, mint a kémiai megoldások esetében. A fényvédelem mellett a márkától megszokott minőségben ápolja az arcbőrt, amikor ezt használtuk, legszívesebben folyton simogattuk volna a saját bőrünket, olyan bársonyos volt. Annyi biztos, nem olcsó.

  • Milyen bőrtípusra? Érzékeny, száraz, zsíros, kombinált/normál
  • Fényvédelem: SPF 30 – akár egész napra megfelelő védelmet jelent, erős napsugárzás esetén, de számolni kell az izzadsággal, ezért tartós napon tartózkodás esetén mindenképpen érdemes újra felvinni
  • Ár: 100 ml 29 000 forint, 290 ft/ml

Helia-D sejtmegújító krém argán-őssejtkivonattal

Az egyik legismertebb régi magyar kozmetikai márka nagyon belehúzott az utóbbi időben, rengeteg fejlesztéssel jelentkezett. A tesztünkben kipróbált termékben például a különböző vitaminok és az argán-őssejtkivonat mellett shea vajat is használnak, ami mostanában az egyik kedvenc alapanyagunk a bőrápolásban. Ígéretének megfelelően tényleg szépen vitalizálja az érett bőrt, használatától kisimultabbnak, frissebbnek éreztük magunkat. Az illata enyhe, valószínűleg senki számára nem zavaró. Elegáns üveg tégelye ahhoz kicsit nehéz, hogy magunkkal vigyük, tipikus reggel felvivős nappali krém. Nagyon könnyű állagú, gyorsan felszívódik, nem izzad tőle az ember, többször teszteltük futásnál is, és remekül vizsgázott.

  • Milyen bőrtípusra? Érett bőrre, azaz 40 év felett ajánlott
  • Fényvédelem: SPF 12 – A tavaszi időszakra, kevésbé érzékeny bőrre és nyáron olyan napokra, amiket nagyrészt az irodában töltünk, remek választás. Tartós és erősebb napsugárzás esetén valószínűleg magasabb faktorszámra lesz szükség.
  • Ár: 50 ml 3290 forint, 66 ft/ml

Ahava – halványító ráncfeltöltő hidratáló arckrém

Első ránézésre kicsit tömör krém, de az arcra felvíve villámgyorsan beszívódik, szintén sokat futottunk ezzel az arcunkon, és nem izzadt ránk.Fontos még tudni, hogy parabénmentes és hatóanyagai nagy része természetes anyag. Az illata nagyon enyhe, alig észrevehető, érzékeny bőrre is pompás választás.

  • Milyen bőrtípusra? Normál, száraz és érzékeny érett bőrre, 30 év felett ajánlott
  • Fényvédelem: SPF 20 – átlagos nyári munkanapokon egész napos védelmet jelenthet az érzékenyebb bőrűek számára is
  • Ár: 50 ml 14 200 forint, 284 ft/ml

By Terry Cellularose Moisturising CC Cream

Ha egészen röviden kellene jellemeznünk ezt az arckrémet, azt mondanánk rá: folyékony selyem. Amikor megkaptuk, nem bírtuk ki, hogy hazaérjünk, muszáj volt egy picit felkenni belőle a kézfejünkre. Azt kell mondanunk, hogy ez talán a legjobb színezett nappali krém, amit valaha próbáltunk, igaz, egyáltalán nem olcsó. Hatását a leírás szerint a rózsaőssejteknek köszönheti, minden tubusba több milliót zártak be a kedvünkért.

Több árnyalat létezik belőle, mindenki megtalálja a bőrszínének leginkább megfelelőt, és felkenve egyáltalán nem látszik a színezés, tökéletesen beszívódik. A csomagolása egyszerű kis tubus pumpás fejjel, ami igen kényelmessé teszi a használatot, de előre szólunk: akármilyen kicsinyesen is hangzik, ha már nem jön belőle, fel fogjuk vágni és az utolsó cseppig kiszedjük belőle a krémet, mert ilyen csoda nem mehet kárba. A fényvédelmet vas-oxiddal és titánium-dioxiddal biztosítja, tehát szintén megoldást jelent a kémiai szűrőktől ódzkodók számára. És ez természetesen ennél a terméknél sem jelent semmiféle hátrányt.

  • Milyen bőrtípusra? Minden bőrtípusra
  • Fényvédelem: SPF 8 – A tavaszi időszakra, kevésbé érzékeny bőrre és nyáron olyan napokra, amiket nagyrészt az irodában töltünk, remek választás. Tartós és erősebb napsugárzás esetén valószínűleg magasabb faktorszámra lesz szükség.
  • Ár: 40 gr 23 200 forint, 580 ft/gr

Eucerin Sun napozókrém

Az érzékeny bőrűek bizonyára jól ismerik a márka termékeit, hiszen nem könnyű olyan bőrápolókat találni, amelyek valóban nem irritálnak. Mivel az arc fényvédelmét különösen komolyan kell vennünk, hiszen a legtöbb kutatás szerint az öregedés legfőbb okát a káros sugarak jelentik, így az iparági ajánlások szerint tartós napon tartózkodás esetén érdemes erre a célra külön krémet használni. Ez a napvédő pedig tökéletesen ellátja ezt a feladatot, egy korai olaszországi látogatás során teszteltem, és remekül vizsgázott. A fényvédelem mellett bőrnyugtató anyagokat is tartalmaz, amelyek szintén segítenek csökkenteni az öregedés hatásait.

Aránylag sűrű krém, hiszen vízálló, és száraz bőrre is ajánlják. A többi vizsgált arckrémnél nehezebben szívódik be, de ez természetes, hiszen egészen más célra készült. Kicsi, könnyű és kényelmes tubus, a legkisebb női táskában is elfér, nyaralásnál hű társunk lesz. Illatanyagmentes, így az erre érzékenyek is bátran használhatják. Fontos figyelmeztetés, hogy számos más napvédő termékhez hasonlóan a fehér ruhákat elszínezheti, ezért csak a tökéletes felszívódás után kerüljön ilyen holmi a közelébe.

  • Milyen bőrtípusra? Normál és száraz bőrre ajánlott
  • Fényvédelem: SPF 50 – A legerősebb napsütésben, nyaralásnál is tökéletesen véd egész nap. Izzadás és fürdés esetén többször is fel kell kenni.
  • Ár: 50 ml 3654 forint, 73 ft/ml

Doliva BB Cream

A néhány éve oly népszerű BB krémek között a Doliva valódi unikum, hiszen azon kevesek közé tartozik, amelyek természetes alapanyagok segítségével ápolják és színezik a bőrünket. Az egyenletes arcszín mellett hidratál, feszesít, csökkenti a ráncokat és a napsugárzástól is véd. Nem bánnánk ugyan, ha nem csak egy árnyalatban lehetne kapni, mert az egészen világos bőrűek számára kicsit sötét lehet, de az olívaolaj és az ásványi pigmentek bőséges kárpótlást jelentenek.

A csomagolás pumpás fémtubus, így ezt a finomságot sajnos nem tudjuk az utolsó cseppig kinyerni, viszont az ára is jóval kedvezőbb. A pumpás megoldásra azért is szükség van, mert a termék parabén- és tartósítószermentes, mint a márka termékei általában, és ennek köszönhetően az utolsó pillanatig friss marad. Könnyű krém, gyorsan felszívódik, de a színezés miatt érdemes picit várni, mielőtt ruha közelébe kerül. A fényvédelmet fizikai és kémiai szűrővel biztosítja, szintén titánium-dioxid tartalmú.

  • Milyen bőrtípusra? Normál és száraz bőrre ajánlott
  • Fényvédelem: SPF 20 – Átlagos nyári munkanapokon egész napos védelmet jelenthet az érzékenyebb bőrűek számára is.
  • Ár: 50 ml 3130 forint, 63 ft/ml

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top