Szépüljünk

5+1 egyszerű tipp nyári hajápoláshoz

Nyáron, ahogy a bőrünk, a hajunk is jobban kiszárad az erős napfénytől. Forróság ide vagy oda, néhány egyszerű ötlettel még festett hajad is gyönyörű maradhat.
  • Próbálj meg nem naponta hajat mosni

A melegben persze, hogy jobban izzad a fejbőröd is, és jobba zsírosodik a hajad. Sajnos a túl gyakori hajmosás a kímélő samponok ellenére is jobban kiszárítja a hajat. Pár napig kihúzhatod két hajmosás között anélkül, hogy ápolatlannak tűnnél, ha kipróbálsz egy jó minőségű száraz sampont.

Egyedül arra ügyelj, hogy kellő távolságból fújd a hajadra, fújás után várj néhány percet, majd alaposan fésüld ki, és ne vigyél fel sokat közvetlenül a fejbőrödre, mert csúnya, fehér, korpaszerű réteget képezhet.

5+1 egyszerű tipp nyári hajápoláshoz
  • Több balzsam és hidratálás

A forró hónapok alatt válaszd a hidratáló készítményeket, vagy kimondottan a festett hajra szánt termékeket, mert ezek kevésbé szárítanak. Minden héten használj hajpakolást, és ne sajnáld az időt rajta hagyni a készítményt a hajadon legalább fél óráig. A hajad meghálálja majd a törődést, és sokkal jobban kezelhető lesz. Emellett igyál sok folyadékot, hogy belülről is hidratáld a bőröd és a hajad.

  • Elő a szalmakalappal!

Hosszabb időt kell napon töltened, és nem tudsz hűsölni? Ha a munkád vagy egyéb elfoglaltság miatt kénytelen vagy több órát eltölteni forró napsütésben, használj bátran szalmakalapot vagy könnyű, nyári vászonkalapot. Nem kell a fehérhez ragaszkodnod, rengeteg színben és fazonban kaphatók, és nagyon trendik.

5+1 egyszerű tipp nyári hajápoláshoz
  • UV-védelem a hajnak is

Az UV szűrős hajvédő spray-k kimondottan a forró napokra lettek kifejlesztve. A nap nem tudja kiszárítani a tincseidet, és a festett szín sem fakul vagy kopik meg, ha naponta használod ezeket. Már kaphatóak UV-szűrős samponok és napozás utáni hajpakolások is.

  • Mellőzd a hajszárítót!

A levegőn szárított haj sokkal egészségesebb megoldás, hiszen nem éri nagy hő a hajadat. Nyáron nyugodtan kipróbálhatod, hogy pár alkalommal mellőzöd a szokásos hajszárítási rituálét. Meglátod, kevesebb töredezett hajszálra számíthatsz. Vigyázz azonban arra, hogy ne forró napon szárítsd a hajad, mert így sem kíméled: ugyanaz lesz a hatás, mint ha hajszárítót használnál.

5+1 egyszerű tipp nyári hajápoláshoz
  • Ne fesd gyakran a hajad!

Nyáron próbáld meg kitolni a két hajfestés közötti időt, hiszen a festék is szárítja a hajat. Ideális az lenne, ha csak 6-8 hetente festenéd a hajad. Kímélő megoldásként próbálj ki valamilyen melírtechnikát. A melírozott tincseknél a lenövés kevésbé látható, tovább szép és ápolt maradhat a hajad, mint az egyszínű hajfestéseknél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top