Szépüljünk

Hogyan kell hajat göndöríteni citrommal?

Bármit csinálsz, bárhogy göndörítesz, tökéletes frizurád pár órán belül összeesik? Van egy tuti megoldás, segít a citrom!

A citrom erősebb tartást ad a hajnak, nem egyenesednek ki a fáradságos munkával elkészített hullámok. Ha nagyon száraz a hajad, akkor érdemesebb a citromlevet hígítani: egy frissen facsart citrom levéhez adj 2 dl vizet, és tedd egy spray kupakos palackba. A citrom világosíthat a hajad színén, de ha nem töltesz sok időt citromos hajjal a napon, akkor nem okozhat bajt.

Hogyan kell hajat göndöríteni citrommal?

Amire a citromos hajgönödrítéshez szükséged lesz:

  • hajkefe
  • pár hajcsat, hogy tincsekre oszthasd a hajad a könnyebb kezelhetőség érdekében
  • szivacsos hajcsavarók
  • citrom félbevágva vagy a citromleves spray

1. Este, mielőtt lefekszel, mosd meg, és szárítsd meg a hajad. Fésüld ki alaposan, és válaszd szét akkora tincsekre, amekkorákat a szivacsos hajgöndörítő vastagsága megkíván.

2. A tincseket a félbevágott citrommal alaposan dörzsöld be, majd tekerd fel a hajcsavaróra. Akkor csinálod jól, ha vizesnek hat, a hajszálakat jól átjárja a citrom. Ha a citromleves sprayt használod, akkor természetesen könnyebb a dolgod.

Tipp: Amikor a sprayt készíted, szűrd át a citromlevet, mert a rostok eltömíthetik az üveget.
 

3. Mehetsz is aludni, reggel pedig nincs más dolgod, mint kiengedni a hajadat. Lehet, hogy a tincsek kicsit keménynek tűnnek, de ne ijedj meg, fésüld át az ujjaiddal, és máris jobb lesz a helyzet. Meglátod, sokkal tovább tart a frizurád, mint a drága hajgöndörítő készítményekkel.

További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top