Szépüljünk

Szemöldök-egyszeregy – használjuk adottságainkat!

A szemöldökről általában kevés szó esik, pedig karaktert ad az egész arcunknak. Bloggerünk ebben a cikkben pótolja a hiányosságot.

Manapság egyre nagyobb divatja van az erőteljes, precízen – szinte mérnöki pontossággal – ívelt szemöldököknek. Ez a trend nekem nagyon tetszik, hiszen a szemöldök egységet, keretet ad az arcunknak – nem véletlen, hogy már a középkorban is kiemelték a nők a szemöldöküket különféle eljárásokkal. Ahogy egyre inkább népszerűsödött a trend, egyenesen arányosan növekedett azoknak a nőknek a száma is, akik elkezdték követni az irányzatot. Sokszor azonban megdöbbentő eredmények születtek. Nap mint nap szembesülök az utcán csodaszép arcú hölgyekkel, akik igyekeznek követni a legújabb trendeket, így megpróbálták elsajátítani a szemöldökrajzolás mikéntjét és hogyanját – látványosan sikertelenül.

Szemöldök egyszeregy - használjuk adottságainkat!

Nem arra próbálok kilyukadni, hogy ha most a vékony szemöldök a divat, akkor legyen vékony, ha meg a vastag, akkor húzd ki vastagon. Emlékszem, amikor pár éve beütött a Kim Kardashian-korszak, a lányok egy része hasonlóan ívelt, felfelé húzódó, erőteljes szemöldököt rajzolt magának. A dolog ott hibádzik, hogy a szemöldökünket nem rajzoljuk, maximum a saját szemöldökünket erősítjük, töltjük fel, színezzük, hogy elérjük a kívánt hatást.

Alapvetően a szemöldökformázás trendjével nem is lenne gond, ha tudnánk használni a természet adta adottságainkat. A szemöldökünk van, létezik – van egy formája, egy színe, egy sűrűsége vagy ritkasága. Ez az, amiből gazdálkodhatunk. Ha csak tej van otthon, akkor hiába is akarunk tejeskávét készíteni kávé nélkül, nem fog menni. Ugyanez igaz a szemöldökre is. Abból kell kihozni a legtöbbet, ami adott…

Folytatás a Varázsdoboz blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top