Szépüljünk

A nagy (bio)dezodorteszt

A nyár közeledtével egyre nagyobb fejtörést okoz, hogy milyen izzadásgátló dezodort használjak. A nagy világmárkák termékeiről, amelyekkel roskadásig vannak a drogériák polcai, már rég lemondtam, ezért kizárólag bio- vagy natúrtermékek között keresgéltem, több-kevesebb sikerrel.

1. Dr. Organic

Nagyon nehezen barátkoztam meg a Dr. Organic deójával annak ellenére, hogy eddig csak jókat hallottam a termékekről. Hosszú ideig tartott, amíg a bőröm hozzászokott az “újfajta” izzadásgátláshoz, és nyáron több alkalommal is éreztem magamon az izzadságot, ami valljuk be, nem túl kellemes érzés. Ennek magyarázata, hogy a bio szűz kókuszolajjal készült deó nem tömíti el a pórusokat, a verejtékben található baktériumok hatástalanításával gátolja a nem kívánt testszag kialakulását, miközben a bőr szabadon lélegzik. Ellentétben a “hagyományos” dezodorokkal, amelyek még az izzadást is meggátolják (magyarul a szervezetben tartják, elég nagy galibát okozva a nyirokrendszerben), ezzel akadályozva meg a szagok kialakulását.

De jó hír, hogy ha átálltok a hagyományos termékekről az alumínium- és parabénmentes deóra, szinte minden termék esetében ezt fogjátok tapasztalni, de csak az első néhány napban! Utána a bőr és a szervezet hozzászokik a természetes összetevőkhöz, és nem lesz többé probléma az izzadsággal. Pech, hogy én éppen a Dr. Organic-kal estem át a tűzkeresztségen, emiatt nincsenek vele túl jó élményeim.

A nagy (bio)dezodorteszt

+

Ami pozitív, hogy az összetevők minimum 70%-a biogazdálkodásból származik.

Ami viszont furcsa, hogy rengeteg összetevővel találkoztam a csomagoláson, köztük 1-2 kevésbé szimpatikussal is (aki ért hozzá, árulja el, a glicerinre miért van szükségünk?)

Ára: 2140 Ft/50 ml

2. Manna Krémdeó

Korábban még soha nem találkoztam ilyen állagú krémdeóval. A Manna terméke tégelyben található és kézzel kell felvinni a bőrfelületre. A 15 ml-es kiszerelés előnye, hogy bármelyik neszesszerben könnyedén elfér, így nyáron nem kell egyik táskából a másikba pakolgatni az 50 ml-es folyékony dezodorokat. Ez az állag a hátránya is egyben, nem tudom, mennyire higiénikus, hogy állandóan kézzel nyúlkálunk a tégelybe. Az én deómban épp most fedeztem fel apró kis szöszöket, amiknek nagyon nem örülök, de ez sajnos elkerülhetetlen az állandó használat során. Az illata tökéletesen eltalált, “mintha egy friss illatú, nyári hajnalon sétálnál az erdőben, ahol lágy virágillat vesz körül, de bőrödön érzed a fűszálak vízcseppjeinek hűvös érintését is”. Tartalmaz természetes keményítőt, ami az izzadás folyamatát nem gátolja, de kiváló nedvszívó, jó szárítóanyag, emellett bőrvédő tulajdonságából adódóan kíméletes a bőrhöz, és langyos vízzel könnyedén eltávolítható. A krémdeóba ezenfelül került még szódabikarbóna, hogy lúgos kémhatásával semlegesítse a testszagot okozó baktériumokat.

A nagy (bio)dezodorteszt

+

Sheavaj-tartalmának köszönhetően még bőrápoló is, ami nálam hatalmas piros pont.

A tégelyes megoldás amennyire praktikus, annyira nem higiénikus.

Ára: 2470 Ft/50 ml

Ismerd meg a harmadik tesztelt dezodort is a Love & Write blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top