Szépüljünk

Krémmánia: Szabadulj meg a felnőttkori pattanásoktól!

Bár többségünk a pattanásokra tinikori problémaként gondol, vagyunk jó néhányan, akik felnőttként is küzdünk a dologgal. Most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és a leghatékonyabb termékeket a pattanások legyőzéséhez!

Kíméletes arctisztítás

Nagyon gyakori hiba, hogy a zsíros, problémás bőrre vadul habzó, erősen szárító lemosót és denaturált alkoholban gazdag tonikot választunk. A bőr túlszárítása viszont hosszú távon csak extra faggyútermelésre ösztönöz, így váltsunk kímélő lemosóra és alkoholmentes tonikra!

A pórusok tisztán tartása

A közhiedelemmel ellentétben a pórusok tisztán tartására sem agresszív lemosóra, sem erős szemcsés bőrradírra nincs szükség. Helyettük használjunk egy hatékony szalicilsavas kezelést, az ugyanis képes a pórusok belsejébe hatolni, és onnan az elhalt hámsejteket eltávolítani. Ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van, így ez kulcslépés a pattanások és mitesszerek elleni küzdelemben.

A pattanást okozó baktériumok kordában tartása

A pórusokat eltömő elhalt hámsejtek elleni küzdelem mellett a másik meghatározó lépés, hogy kordában tartsuk a begyulladt pattanásokat okozó P. acnes baktériumot. Ellene a leghatékonyabb egy patikában kapható benzoil-peroxidot tartalmazó kenőcs, vagy ha kevésbé súlyos a helyzet és kedveljük a természetes összetevőket, akkor a teafaolajjal is próbálkozhatunk.

Könnyed hidratálás

A nehéz, olajos hidratáló krémek hajlamosak eltömíteni a pórusokat, és ezzel tovább rontják a pattanáshelyzetet. Válasszunk könnyű, olajmentes krémet, és további bónusz, ha van benne B3-vitamin, azaz niacinamid is, ami nemcsak szuper hidratáló összetevő, de a pattanások ellen is hatékony.

Fényvédelem

Ha a pattanások utáni foltokat nap éri, azok bebarnulnak és csak nagyon lassan múlnak el. Ne hagyjuk! Használjunk minden nap egy legalább SPF30-as fényvédőt, lehetőleg olyat, ami direkt problémás bőrre készült, és még abban is segít, hogy matton tartja a bőrünket.

A legjobb termékek felnőttkori pattanások ellen

Nivea Control Shine pórustisztító arctonik

Krémmánia: Szabadulj meg a felnőttkori pattanásoktól!

A Nivea újdonsága ez az alkoholmentes tonik, ami magnóliakivonattal segít megelőzni a pattanások és mitesszerek kialakulását.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid

Krémmánia: Szabadulj meg a felnőttkori pattanásoktól!

2 százalék szalicilsavat tartalmazó kezelés, ami segít a pórusokat kitisztítani, a gyulladást csökkenteni. A Krémmánia legnépszerűbb szalicilsavas kezelése 51 véleménnyel.

Akneroxid 5 pattanástalanító gél

Krémmánia: Szabadulj meg a felnőttkori pattanásoktól!

5 százalék benzoil-peroxidot tartalmazó kenőcs a patikából. Rendkívül hatékony gyulladt pattanások ellen, a Krémmánián 110-en mondtak eddig véleményt róla.

The Body Shop teafaolajos arcmaszk

Krémmánia: Szabadulj meg a felnőttkori pattanásoktól!

Teafaolajjal és agyaggal segíti a pattanások elleni küzdelmet. A TBS teafaolajos családjának a legnépszerűbb tagja, amiről eddig 14 véleményt olvashatsz Krémmánián.

La Roche-Posay Effaclar Duo

Krémmánia: Szabadulj meg a felnőttkori pattanásoktól!

A Krémmánia legnépszerűbb pattanásos bőrre való hidratáló krémje 66 véleménnyel. Szuper könnyű állaga és a benne lévő niacinamid miatt is remek választás a problémás bőrre.

Bioderma Photoderm Akn Mat SFP 30

Krémmánia: Szabadulj meg a felnőttkori pattanásoktól!

Kifejezetten a problémás bőrre készült fényvédő, ami stabil, széles spektrumú SPF 30-as védelmet ad. Ne feledkezzünk meg róla reggelente!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top