Szépüljünk

Egy hely, ahol minden férfi úrnak érezheti magát

Így zajlik az élet egy 21. századi borbélyszalonban.

Hipszter díszletek, klasszikus eszközök fogadnak a Dob utcai borbélyüzletben, ahol nyomban hűtött itallal kínálják kizárólag férfi vendégeiket az erősen tetovált, baseballsapkás fodrász srácok. “No photos, no ladies” – hirdeti a bejárati ajtón levő tábla. És valóban: az üzlet előtt nők várakoznak, amíg partnerük a 200 kilós, egyedi fodrászszékek egyikében ül. A hangulat bent elképesztően laza, a falakon szarvasagancsok, szörfdeszka és trendi frizurás, arcszőrzetes plakátok. Aki itt dolgozik, nagyon érti a szakmáját.

A szalont létrehozó Gellei testvérpár többgenerációs fodrászcsaládból származik, nagyapjuk a belváros legismertebb szalonjaiban, színészek és művészek társaságában tanulta a szakmát a harmincas években. Apjuk Gellért téri szalonja ma is a város legjobbjai közé tartozik. Az idősebb testvér tíz évet dolgozott Ausztráliában, ahol elmondása szerint pár éve kezdtek újra divatba jönni a klasszikus borbélyszalonok. Ez adta az ötletet, hogy talán Budapesten is lenne erre igény. És úgy tűnik, van is: a 2014-ben alapított üzletben hatalmas a forgalom, gyakran fél órát kell várni, hogy a vendég sorra kerüljön, mert nem lehet időpontot foglalni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top