Szépüljünk

Ez lehet 2015 legveszélyesebb szépségtrendje

Akár vakságot is okozhat.

Ázsiában már régóta divatosak a körlencsék, vagyis azok a kontaktlencsék, melyek a szemfehérje egy részét kitakarva a természetesnél sokkal nagyobbnak mutatják a szemgolyót, ezáltal az anime-, illetve mangakarakterekhez teszik hasonlóvá a tekintetüket. 

A trendelőrejelzések szerint a körlencse ebben az évben minden eddiginél trendibb lesz, méghozzá nemcsak Ázsiában, de a világ minden táján.

Ez lehet 2015 legveszélyesebb szépségtrendje

A szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen típusú kontaktlencsék akadályozhatják a szemek megfelelő oxigénellátását, látászavarokat, fertőzéseket okozhatnak, szélsőséges esetben pedig akár látásvesztést is.

Fontos, hogy kontaktlencsét soha ne vásároljunk megbízhatatlan forrásból, például gyanús webáruházakból, körlencsét viszont jellemzően csak ilyen helyekről lehet beszerezni. Ez a divat tehát leginkább felejtős. A magunk részéről nagyon jól megleszünk nélküle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top