Szépüljünk

Krémmánia: tippek és a legjobb kézkrémek télre

Ha a hideg idő a te kezed is kikészíti, és a kézfejed bőre az őszi–téli hónapokban egy pergamenre szokott hasonlítani, akkor olvasd el tippjeinket, hogy mit tehetsz a pihe-puha bőr megőrzéséért. A Krémmánia kedvenc kézkrémjeit is összegyűjtöttük neked.

Védd a bőröd!

A bőr védelme a külső hatásoktól hideg időben kiemelt szerepet kap. Mielőtt kilépsz a hidegre, mindenképp húzz a kezedre meleg kesztyűt, de előtte kend be egy gyorsan felszívódó kézkrémmel. Ez a két egyszerű mozdulat együtt és külön is nagyon sokat segít abban, hogy a kéz bőrét ne fújja ki a kinti hideg szél.

Mitől jó egy kézkrém?

Természetesen a jó összetevőktől! A kézkrémek esetén is fontos, hogy ne tartalmazzanak irritáló összetevőket – így például alkoholt vagy illatanyagokat –, mivel ezek mikrosérüléseket okozhatnak, ami miatt a bőr nem képes hatékonyan megtartani a nedvességtartalmát, vagyis könnyen kiszárad. Egy gyulladáscsökkentő, hidratáló, vízmegkötő hatású összetevőkben, valamint lipidekben gazdag kézkrémmel azonban hatékonyan visszaállítható és fenntartható a bőr egészséges egyensúlya.

Krémezz minél gyakrabban!

A kézkrémek táskabarát kiszerelésüknek köszönhetően bármikor nálad lehetnek, ezért sose felejtsd el magaddal vinni, és ha szükséges – például kézmosás után –, kend be vele a kezedet. A legideálisabb nappali kézkrém könnyen felszívódik, ugyanakkor ápol és puhává teszi a bőrt. Estére pedig használj zsíros, lassabban felszívódó krémet. Ha zavar, hogy ragad a kezed, nyugodtan húzz rá kifejezetten erre a célra való, puha cérnakesztyűt!

Íme, a legjobb kézkrémek a Krémmániáról:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top