Szépüljünk

Krémmánia: A legjobb fekete szemceruzák

A fekete szemceruza alapdarab, mégis a legtöbben csak véletlenszerűen választunk egyet és keveset tudunk róla. Most összeszedtünk pár tippet és trükköt, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a fekete szemceruzánkból!

Legyen kétféle!

Ugyanaz a fekete szemceruza, ami a szempillatőnél már bevált, nem biztos, hogy a vízvonalon is tartós lesz. Persze vannak mindkét területen jól funkcionáló ceruzák, de akkor járunk a legjobban, ha a két területre két különféle darabot használunk – a vízvonalra egy tartós, extrapigmentált verziót, míg a szempillatőbe egy krémesebb, könnyebben satírozható változatot.

Nem biztos, hogy ragaszkodni kell a fekete színhez

Tudom, elsőre furcsán fog hangzani, de a fekete szemfestés sajnos nem mindenkinek áll jól. Akinek például kicsi, vagy akár csak mélyen ülő szeme van, jobb, ha elkerüli, ugyanis optikailag kisebbnek mutatja a szemet, a tavasz, nyár és ősz típusoknak pedig sokkal előnyösebb, ha valamilyen sötét, de színesbe hajló ceruzát vetnek be a megszokott éjfekete helyett, mondjuk a fáradt, bepirosodott szemet fehérebbnek mutató sötétkéket, vagy egy lágyabb hatású csokoládébarnát.

Így lesz tartós a vízvonalon is

A szemceruzák átka, hogy könnyen lejöhetnek a vízvonalról és begyűrődhetnek a szemzugba, ami fekete festék esetében hatványosan látványos tud lenni. A gyors kopás egyik legfőbb kiváltó oka, hogy a vízvonalunk nedves, ezért nem tapad rá megfelelően a ceruza. Sokat segíthetünk a tartósságon, ha a ceruzázás előtt felitatjuk a vízvonalunkról egy papír zsebkendővel a nedvességet, majd fekete szemhéjporral rögzítjük a festést.

Most pedig íme, a Krémmánia legnépszerűbb darabjai:

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top