Szépüljünk

Itt a bizonyíték, hogy a szépség tényleg relatív – videó

Egy Etiópiában élő nő, Ataye Eligidagne viseli a világ minden bizonnyal legnagyobb ajaktányérját. Az anyagból készült eszköz 59,5 centiméter kerületű, és 19,5 centiméter átmérőjű.

Az ajaktányér viselése régi hagyomány a surma népcsoporthoz tartozó nők körében, melynek a 20 éves Eligidagne is a tagja. A célja egyrészt az, hogy a nők minél vonzóbbnak tűnjenek a férjük szemében, másrészt pedig  mérete azt is jelzi, hogy a feleség mekkora hozománnyal rendelkezik. Mindemellett pedig az önkifejezés eszköze is.

“Úgy gondolom, hogy itt helyben ez büszkeség kérdése. Minél nagyobb az ajaktányér, annál lenyűgözőbb. A fiatalok a világ minden táján megpróbálják felülmúlni egymást” – magyarázta a rekorder ajaktányér tulajdonosa.

Az első lemezt 15-18 évesen helyezik be a lányok ajkába, az eljárás magában foglalja azt is,hogy alul az első két fogukat kiütik. Ataye 3 éve kezdte a testmódosítást és azt álltja, hogy az nem okozott neki sohasem fájdalmat, illetve nincs semmiféle káros hatása.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top