Szépüljünk

Legyen duci, vagy inkább mégse? Rendet teszünk a spirálfejek között

Szinte ahány szempillaspirál, annyiféle kefe tartozik hozzájuk. Nagy legyen vagy kicsi a feje? Duci vagy keskeny? Szilikonos vagy sem? Vajon egyik jobb, mint a másik? Ennek jártunk most utána.

Szilikonkefe vagy hagyományos kefe?

A hagyományos, vagyis a “szőrös” kefékkel leggyakrabban kúp és a karácsonyfa alakban találkozhatunk, de gyakori változat a hajlított kivitel is, amivel a pilláknak ívet, göndörséget adhatunk. Az általános tapasztalat az, hogy a hagyományos kefék a krémes, közepesen sűrű festékekkel működnek a legjobban, a túl híg és a túl sűrű festék is csomós pillákat eredményezhet.

A szilikonkefék esetében a leggyakoribb az egyenes forma. Itt olyan kefét érdemes választani, amin viszonylag közel helyezkednek el egymástól a sörték, így képesek beférkőzni a pillák közé, és nem tapasztják össze azokat.

Megnézem
Összes kép (1)

A spirálkefék leggyakoribb fajtái:

  • Fenyőfa alakú: Az egyik leggyakoribb forma. A kefe alsó vége vastagabb, a vége felé pedig elvékonyodik. A vastagabb felével vihetjük fel a festéket a pillák nagy részére, az elkeskenyedő végével a nehezebben elérhető és a kisebb szálakat lehet egyszerűen kifesteni. Kis szeműeknek és rövid szempillára ajánlott.
  • Kúp alakú: Közepénél vastagabb spirálkefe, mellyel több festéket juttathatunk a pillákra, ettől azok dúsabbnak, vastagabbnak tűnnek. Hosszú szempillára ajánlott.
  • Egyenes: A kefe minden részén egyforma széles, általában a szálhosszúság terén más és más. Hosszú, kuszán álló szempillákra ajánlott.
  • Hajlított: A kefe ív alakot vesz fel, ami tökéletesen illeszkedik a szem formájához, így úgymond alá lehet vele nyúlni a pillasornak, és meg tudjuk őket emelni, miközben szép ívelt formát is kapnak a szálak. Rövid, egyenes szempillára ajánlott.
Rendet teszünk a spirálfejekben

 

Számít a méret?

Bár a nagy, duci kefék már egy rétegben is remekül dúsítanak, a hátrányuk, hogy kevésbé precízek, és a kis sarkok is nehezen érhetőek el vele. Ha kisebb, mélyen ülő szemetek vagy rövid szempilláitok vannak, és szeretnétek elkerülni, hogy sminkelés közben összemaszatoljátok magatokat, érdemesebb a kisebb fejű spirálok között szemezgetnetek.

Megnézem
Összes kép (1)

Különlegességek

A cégek időről időre újabb és újabb extrém kefével vagy megoldással rukkolnak elő, s ezek általában még egyszerűbb használattal kecsegtetnek. Ha szerettek különleges spirálokkal kísérletezni, akkor ezeket érdemes kipróbálnotok.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top