Szépüljünk

Biosmink – viselj virágot az arcodon!

Hallottál már a biosminkről? És tudod, hogy miért jó? Fürjes Orsolya biosminkes elárulja bloggerünk interjújában.

Mit tudhatunk rólad?

Fürjes Orsolya vagyok, a Tudatos nők biosminkese, az ArcSzíntér tulajdonosa. Miután lassan 6 éve elkezdtem utánajárni a kozmetikumokban található káros vegyi anyagoknak, és egyre több olyan dolgot találtam az átlagos boltban kapható kozmetikumok összetevői között, ami kiakasztott, fokozatosan áttértem a bio szemléletmódra. Nem egyszerűen kerültem a káros összetevőket, hanem lehetőség szerint tudatosan elkezdtem keresni azt a szegmenst, ahol még a földeket sem károsítják mérgező vegyi anyagokkal. Sminkben találtam rá utoljára a tiszta, de intenzív színnel rendelkező csodára.

Mikor határoztad el, hogy sminkes leszel?

Amikor 11 éves voltam, egy nyár alatt hirtelen megnőiesedtem. Évek óta táncoltam már ekkor, de sokként ért, amikor fellépés előtt 20 perccel közölte a tanárunk, hogy vagy kisminkelem magam, vagy nem szerepelhetek a színpadon. Anyukám sosem festette magát, így a többiekre kellett hagyatkoznom, kinek mije volt, rám pacsmagolta. A végeredményt egy utcai bohóc is megirigyelte volna! A középiskolában divattervezést tanultam, és már akkor az volt a tervem, hogy milyen fantasztikus lenne egy divatbemutató, ahol én találom ki a sminkeket is, nemcsak a ruhákat. Aztán a ruhák mentek, a smink maradt továbbra is az álmom, bár közben többszörös anyuka is lettem.

Mire jó a biosmink?

Mit jelent az, hogy biosminkes?

Számomra ez két dolgot jelent: az egyik, hogy csak 100%-ban bio sminktermékekkel dolgozom, a másik meg, hogy igenis van mód a fenntartható fejlődésre, a Föld újrateremtésére. Azért használom ezt a szót, mert az emberek pusztítják a Földet egy lakhatatlan bolygó jövője felé, de ha a természettel együttműködsz, akkor az, amit korábban akár te is tönkretettél, azt most újrateremtheted. Akár a saját kiskerteddel is elkezdve.

Milyen alapanyagokkal dolgozol?

Sminkesként nem tudok csak és kizárólag biotermékekkel dolgozni, egyetlen okból kifolyólag, alkalmanként szükség van a vízállóvá tételhez olyan anyagokra, amik rögzítik a sminket tartósan. De ezeket a speciális helyzeteket és speciális anyagokat kivéve az ausztrál Zuii Organickal dolgozom. A Zuii egy 100%-ban bio, 95%-ban organikus növényekből álló professzionális smink termék. Az első szinte teljesen növényi sminkről beszélünk, mely mindemellett olyan magas pigmenttartalommal rendelkezik, hogy nagyon könnyű és látványos vele dolgozni. A főbb összetevői a damaszkuszi rózsa, a kamilla, a jázmin. Ki ne szeretne virágokat viselni az arcán?

A teljes interjút a Fűben-fában egészség blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top