Szépüljünk

Így sminkelj nyáron!

Nyáron mindenki inkább vízparton tölti az idejét, ahol nem túl szerencsés a túl sok és erőteljes smink, hiszen beéghet a pórusokba, elkenődhet, és legfőképp öregíti a bőrt, ha sminkben napozunk, vagy ha nem, hát akkor is meleg van, így senki sem szeretné, ha a bőre ragacsos, izzadt lenne.

A legfontosabb az arctisztítás, és amit gyakran kihagyunk, a tonizálás. Tonizálással összehúzhatjuk a melegtől kitágult pórusokat, így az arc zsírosodása és a festék pórusokba ivódása is elkerülhető. Amennyiben nagyon zsíros a bőrünk, javaslom, hogy mindenképp szerezzünk be nyárra felitató korongokat, ami tovább segíti a bőr csillogásmentesítését. Erre nem igazán szeretünk áldozni, hiszen nem vagyunk tisztában annak jótékony hatásával. Pedig nagyon hasznos. Rövid ideig tart a művelet, mégis csodákra képes, ha helyesen használjuk! Ruházzunk be nyáron egy ilyen készletre! 

Ha az előkészületekkel megvagyunk (ami 5 percnél nem vesz igénybe többet), jöhet a smink feldobása. Szándékosan használom a feldobás szót, hiszen nagyon egyszerű és mutatós sminket tudunk nyáron készíteni pár perc alatt.

A szemhéjat és a szem alatti karikásabb részt egy világos korrektorral fedjük le. Az alsó részre kenjünk utána egy árnyalattal sötétebb korrektort is, ezzel a karikákat el tudjuk tüntetni.

Alapozót NE használjunk, mert csak befülled alatta a bőr egész nap. Elegendő, ha egy könnyed bronzosító púdert viszünk fel az arcra úgy, hogy a füleket és a nyaki részt is befedjük. Így elkerülhetjük a maszkos hatást.

Utána egy barna szemhéjpúderrel emeljük ki a szem külső zugát úgy, hogy az alsó szempillák alá is felvisszük a festéket kb. a szem feléig. Ezt az ujjbegyünkkel satírozzuk el (fent és lent egyaránt, így kerülhetjük el a nagyon kontrasztos “mű” hatást. Ne használjuk szemceruzát, hiszen a célunk az üde, természetes kinézet. A szempillákat fekete spirállal fessük ki. Ezzel a szemünk készen is van.

Jöhet a pirosítás. Nyáron mindenki barnább bőrű, így egy-két kivételtől eltekintve (aki tényleg nagyon fehér bőrű marad nyáron is) az arccsontra is bronzosítót használunk, ami egy picit sötétebb, mint amit az egész arcra vittünk fel az elején.

Van még egy nagyon fontos dolog! Hogy mi az? Tudd meg a Magabiztos nő  blogról!

Hogyan sminkeljünk nyáron?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top