Szépüljünk

Nagy kihívás! Egy évig smink nélkül él egy fiatal nő

Fontosabb dolgokra koncentrál.

A 20 éves Annie Garau idén januárban rádöbbent, hogy mennyi ideje és energiája megy el arra, hogy a külseje miatt aggódik. Épp ezért elhatározta, hogy egy teljes évig nem fogja sminkelni magát.

“Mint a legtöbb nő ebben az országban, én sem tartom magam szépnek. És sok más nőhöz hasonlóan, amikor belenéztem a tükörbe, bántott, amit láttam: úszógumikat, furcsa orrot, sápadt, kancsal szemeket, vékony ajkakat” – írta nemrégiben megjelent cikkében az amerikai egyetemista.

Kétszáz nappal azután, hogy megkezdte a projektet, már érzékeli, hogy bizonyos emberek másképp kezelik őt, és maga is felfedezte, milyen az, amikor nem a külsején van a hangsúly. “Felismertem, hogy a külsőm csak egy kis része annak, aki vagyok. Nagyszerű tapasztalat, hogy kevésbé figyelek a külsőmre, és jobban más, sokkal fontosabb tulajdonságaimra.”

Annie-t a barátai is támogatják a projekt során, és vannak köztük olyanok, akik hosszabb-rövidebb időre szintén felhagytak a sminkeléssel.

Garau egyébként nem tartja magát sminkellenesnek, csupán meg akarja tapasztalni, hogy milyen az élet nélküle. “A smink nagyszerű eszköz az önkifejezésre, de utálom a gondolatot, hogy rengeteg nő azért viseli, mert csak attól érzi magát szépnek vagy egyáltalán értékesnek” – fogalmazott.

Azt ugyan még nem tudja, hogy az egy év letelte után is mellőzi-e majd a smink használatát, ugyanakkor úgy érzi, hogy ha a gondolkodásmódja kicsit is változik, már megérte az egész.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top