Szépüljünk

Kiderítettük, szebb-e Palvin Barbi Angelina Jolie-nál

Arcszépség-vizsgáló alkalmazást teszteltünk, amely leleplezte a hírességek közös szépséghibáit is.

Az Anaface nevű, ingyenes online alkalmazás egy fotó alapján beméri az arc szimmetriáját és arányait, majd ez alapján egy 10-es skálán – tizedes pontossággal – értékeli, hogy mennyire vagy szép. Kíváncsiak voltunk, mindez hogyan működik a gyakorlatban, ezért öt híres nő arcán teszteltük. Alanyaink a bájos Jennifer Lawrence, a sokszor, sok helyen a világ legkívánatosabb, legszebb, leglegleg nőjének kikiáltott Angelina Jolie, a tavalyi Miss Universe-választás első helyezettje – ennek értelmében elismerten szép –, a venezuelai szépségkirálynő, Gabriela Isler, valamint az inkább karakteres arcú topmodell, Cara Delevingne és a magyar szépség, Palvin Barbi voltak.

Gabriela Isler

Feltételezett legjobb viszonyítási alap gyanánt a szépségkirálynővel kezdtük a tesztet, amihez egy éles, az arcot nagyjából szemből mutató fotóra van szükség, amelyen az alany szája csukva van.

Arcszépség vizsgáló alkalmazás tesztje

 

A fotó feltöltése után a nyíl segítségével a jobb oldali képen látható sorrendben kell egymás után megjelölni az arc 17 pontját.

Arcszépség vizsgáló alkalmazás tesztje

 

Ha ez megtörtént, már csak rá kell kattintani a NEXT gombra és máris kapjuk az eredményt:

Arcszépség vizsgáló alkalmazás tesztje
 
Eszerint a világszépe 8,22 pontot ért el a 10-ből. Az indoklás szerint az arca kimondottan szimmetrikus, ám a fülei túl hosszúak az orrához képest, a szemei túl közel ülnek egymáshoz, és a szája is túl széles az orrához képest. Minden egyéb tekintetben viszont az arca közel van az ideálishoz.
 

Angelina Jolie

 
Arcszépség vizsgáló alkalmazás tesztje
 
A színésznő 8,38 pontot ért el, vagyis valamivel jobb eredményt, mint a tavalyi Miss Universe. A program szerint az ő fülei is túl hosszúak, a szája pedig túl széles az orrához képest, illetve az arca túl hosszúkás vagy túl keskeny. A szemei viszont ideális távolságra ülnek egymástól, az arca szélességéhez képest az orráé szintén közel ideális, és az egész arca nagyon szimmetrikus.
 

Jennifer Lawrence

Arcszépség vizsgáló alkalmazás tesztje

 

Némileg talán meglepő módon, de hármuk közül ő kapta a legmagasabb pontszámot: 8,91-et, vagyis az alkalmazás szerint ő Gabriela Islernél és Angelina Jolie-nál is szebb. A fülei neki is túl hosszúak az orrához képest, a szemei túl távol ülnek, az orra túl keskeny az arca szélességéhez, a szája viszont túl széles. Az arca azonban szimmetrikus, illetve a hosszának és szélességének aránya közel van az ideálishoz.

Cara Delevingne

Íme, Angelia Jolie és Jennifer Lawrence legnagyobb szépséghibái

 

A világ jelenleg egyik legfelkapottabb modellje 8,7 pontot kapott, vagyis beelőzte Gabriela Islert és Angelina Jolie-t, de Jennifer Lawrence-szel ő sem bírt el. Szintén megkapta, amit eddig mindenki, hogy a fülei túl hosszúak az arcához képest, illetve hogy maga az arca túl keskeny vagy túl hosszúkás. Széltében és hosszában viszont arányos, szimmetrikus arca van, a szemei közel ideális távolságra helyezkednek el, és a szája szélessége is ideális az orrához viszonyítva. 

Palvin Barbi

Íme, Angelia Jolie és Jennifer Lawrence legnagyobb szépséghibái

 

A magyar topmodell 8,87 pontot kapott, vagyis alig maradt le Jennifer Lawrence mögött, a többieket pedig megelőzte. Az alkalmazás mérése szerint Barbinak is túl hosszúak a fülei, a szemei túl távol helyezkednek el egymástól, az orra túl széles a szájához képest, az arca pedig túl keskeny vagy hosszúkás. Az arcberendezése viszont szimmetrikus, és az orrához viszonyítva szinte ideális a szélessége is.

 

Ezek szerint akkor a szépség mégsem relatív, hanem nagyon is mérhető? Csupán a szimmetrián, az arc és alkatrészeinek méretein és elhelyezkedésén múlik minden? A kisugárzás, a báj, a karizma akkor már nem is számít? Nem hinnénk. Rengeteg gyönyörű embert ismerünk, akár civilben, akár a világsztárok között, akinek egyáltalán nem szabályos a külseje. Ez az alkalmazás, amit az imént bemutattunk, egy érdekes játék, mely azonban legfeljebb a szépség mértanát, matematikáját képes bemutatni. Emellett azonban a szépségnek lelke és művészete is van, ami soha nem lesz pontosan mérhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top