Szépüljünk

Éveket fiatalít ez a smink

Te is könnyedén elkészítheted.

Tipegő ragyogás – ezt a nevet adta Sarah Reygate brit sminkmester ennek a sminknek, melynek lényege, hogy olyan hatásúra sminkeljük az arcot, mint a kisgyerekeké.

Az elkészítéséhez hidratálóra, korrektorra, illuminátorra, aranyszínű szemceruzára, valamint egy közepes méretű lapos ecsetre, illetve egy púderecsetre van szükség.

Első lépésben kend be hidratálóval az arcod! Erre jöhet a korrektor, lehetőleg enyhén barackos színű, melyet a lapos ecset segítségével, C alakban, a szemek és a szemöldökök köré kell felvinni.

Ezután következik az illuminátor, vagyis az az alapozószerű folyadék, krém vagy por (több márka kínálatában, különféle állagban, kiszerelésben kapható), amely fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően ragyogást ad az arcnak. Az illuminátort ecsettel vidd fel az arccsontokra, a szemöldököd feletti területre, az orrnyeregre, az áll alá és a felső ajak feletti pontra. 

Az üdén ragyogó hatást tovább fokozhatod, ha aranyszínű szemceruzával húzod ki a szemeidet. A rúzst vagy szájfényt ez a smink nem feltétlenül követeli meg, de ha szeretnél a szádra is kenni valamit, lehetőleg válassz barackos-narancsos árnyalatú rúzst!

A smink egy kifotói modellen és a Daily Mail újságíróján
A smink egy kifutói modellen és a Daily Mail újságíróján

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top