Szépüljünk

A nagy hasmustra – A tiéd milyen?

Feszes, lapos, kocka... mind-mind más. De miben is különböznek, és melyiknek mi a jellegzetessége? Bloggerünk megmondja.

A nagy hasmustra - A tiéd milyen?

Feszes has: Mitől feszes? Szerintem attól, hogy a bőr feszes rajta. A bőr pedig egyrészt attól feszes, hogy nincs túl sok zsírréteg a bőr alatt, ugyanakkor a bőr is megfelelően ápolt, hidratált, a megfelelő folyadékfogyasztásnak köszönhetően jó karban van a kötőszövet.

 

Lapos has: A lapos has nem biztos, hogy formás és izmos, csak lapos. Lapos attól lehet, hogy kevésbé zsíros, vagy a zsírréteg úgymond eloszlik, így optikailag tűnhet laposnak.

A nagy hasmustra - A tiéd milyen?

 

 

A nagy hasmustra - A tiéd milyen?

Kockahas: Azért kockás, mert az egyenes hasizom barázdái látszanak. Ez akkor tud látszódni, ha minimális a bőr alatti zsírréteg. Tehát nagyon tudatos táplálkozást követel! A kockahas felépítése kitartó és tudatos munkát igényel.

 

 

Vékony has: Sok lány, főleg kamaszként eleve vékony, tehát a hasa laposnak és feszesnek tűnik. Ilyenkor általában a bordák is látszódnak, és összességében nem egészséges a lány fizikuma.

A nagy hasmustra - A tiéd milyen?

 

Karcsú alkat: Az átlagos hason lehet némi zsír, nem kell éjjel-nappal diétázni. A női test némi zsírréteggel vonzóbb látvány, a termékenységet tükrözi. Az ilyen alkatú nő sportol, amitől természetes módon megerősödnek a has- és hátizmai, tehát helyes a testtartása, így a hasa laposnak tűnik, nem túlsúlyos. A derék karcsú, nincsen úszógumi, optikailag formásnak tűnik.

A különböző hastípusokról bővebb leírást találsz a Pilates másképp blogon.

A has milyensége csak egy aprócska része az életnek, nem a boldogság alfája és omegája!

A nagy hasmustra - A tiéd milyen?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top