Szépüljünk

A nők csupán 4 százaléka tartja magát szépnek

A többség úgy véli, hogy minden nőben van valami szép, saját magában azonban mégsem látja a szépséget.

A nők csupán 4 százaléka tartja magát szépnek – derült ki a Dove szépségápolási márka legutóbbi kutatásából, melyben húsz ország nőit kérdezték arról, hogy mit gondolnak a saját kinézetükről. Azzal az állítással, miszerint a nők önmaguk legnagyobb kritikusai, a megkérdezettek több mint fele egyetértett.

A nők csupán 4 százaléka tartja magát szépnek

A nők többsége (59%) leginkább külső tényezők hatására szeretne szép lenni, de majdnem harmaduk (32%) bevallotta, hogy saját elvárásaik gyakorolják rájuk a legnagyobb nyomást. Ez a saját magukra rákényszerített bizonytalanság nagyobb, mint a külső tényezők közül a társadalom (12%), a barátok és család (6%) vagy a média (6%) nyomása. Az eredmények jól mutatják, hogy milyen erős önkritikát gyakorolunk akkor, ha a saját szépségünkről van szó.
 
A kutatás egy szépségparadoxonra is fényt derített: miközben a nők 80 százaléka egyetért abban, hogy minden nőben van valami szép, saját magát csupán 4 százalékuk tartja szépnek. Bár ez utóbbi szám 2 százalékról megduplázódott az előző, 2004-es kutatás óta, a legtöbben még mindig nem találnak magukban semmit, amit szépnek mondanának. Ugye te nem tartozol közéjük??!

A nők csupán 4 százaléka tartja magát szépnek
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top