Szépüljünk

Modellekre cseréli a valódi nőket a magazin

Nem jött be az újítás a német lapnak: az amatőr modellekkel az olvasók sem voltak elégedettek.

Modellekre cseréli a valódi nőket a magazinAz egyik legnépszerűbb német női magazin, a Brigitte 2009 októberében jelentette be, hogy a világon elsőként profi modellek helyett csak és kizárólag civil nőket szerepeltet majd a lapban, ellensúlyozva a csontsovány modellek kultuszát és erősítve az egészséges testképet.

 

Bár a döntés akkor hatalmas szimpátiahullámot váltott ki, ettől még tény, hogy a magazin eladásai 802 000 példányról 602 000-re estek, ami részben valószínűleg a profi modelleket kizáró politikának is köszönhető. 

Az olvasók az újítás óta gyakran panaszkodtak arra, hogy a fotózásokra kiválasztott civil nők többségében ugyanolyan vékonyak, mint a profi modellek, ráadásul a magazinban továbbra is rengeteg fogyókúrával foglalkozó anyag jelent meg. Az újságnak dolgozó fotósok, stylistok, fodrászok és sminkesek pedig azért húzták a szájukat, mert az amatőrökkel sokkal nehezebb volt együtt dolgozniuk, mint a gyakorlott modellekkel.

A Brigitte nemrégiben főszerkesztőt váltott, aki a hivatalos tájékoztatás szerint egyelőre csak felülvizsgálja a helyzetet, német sajtóértesülések szerint azonban már szinte biztos, hogy újból profi modellekkel dolgoztat majd a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top