Szépüljünk

Így sminkelj, ha hidegszőke vagy!

A természetes szőkék közül a fakószőkék, népiesen a keseszőkék vagy piszkosszőkék, illetve a festett szőkék közül a jeges platinaszőkék és a hamvasszőkék tartoznak a hideg árnyalatok közé.

3 színpár segít az alaptípusod meghatározásában!

Nem tudod eldönteni, hogy te az eredeti adottságaid alapján a meleg vagy a hideg típusúak közé tartozol? Próbáld ki, melyik áll neked jobban a három színpárból: ezüst-arany, rózsaszín-barackszín, bordóba hajló piros-narancsospiros. Az ezüst, a rózsaszín és a bordóspiros úgynevezett hideg színek, míg a párosok másik tagja meleg árnyalatú.

Ha elbizonytalanodnál, hogy a szőkék melyik árnyalatai tartoznak a hideg színek közé, akkor gondolj a jellemzően eredeti hidegszőkékre, a skandináv, a német és az északfrancia nők szőke hajára. A határozottan kék vagy zöld szeműeknek biztosan jól áll a hidegszőke valamennyi változata. A természetes hidegszőkék ártatlanul üdének tűnnek halvány sminkkel (Claudia Schiffer az élő példa), ám amikor egy sötétbarna szemű lány divatos platinaszőkére festi a haját, akkor fel sem merülhet benne, hogy esetleg valaki azt gondolja, hogy természetes hajszínnel van dolga. Nem véletlen, hogy az ő sminkjük soha nem a natúr világba tartozik, igenis megköveteli a határozott színeket, különben könnyen élettelenné válik az arcuk, nézd csak még Gwen Stefani, Pink vagy Tóth Gabi fotóit. Ugye egyértelmű: a már-már fehér platinaszőkét csak a bátrak válasszák!

A hidegszőkék színeiA hidegszőkék sminkje

  • A rózsaszínes alapozó kiemeli a bőröd üdeségét, ezért a bőrszínedhez illő világos vagy sötétebb színeknek te mindig a rózsaszínbe hajló változatát válaszd, és jobb, ha messziről kerülöd a sárgás tónusokat. Ha a bőröd állapota megengedi, akkor nyugodtan használhatsz áttetsző alapozót is.
  • Pirosítót is a rózsaszín árnyalatok közül válassz, és remekül mutat a gránátalmaszín is, ha már egy picit lebarnultál.
  • A bronzosítóknál a picit lilába hajló barnát keresd, ez gyönyörűen kiemeli majd az arcodat.
  • A szemhéjadon használj szürkéket, ezüstöt és fehéret, de a halvány rózsaszín és a mályva is jó választás. A fekete szemceruzát helyettesítsd kékkel, különösen akkor, ha a szemed is ilyen színű. A természetes szőkék barnásfekete szempillaspirált használjanak, a festettek feketét, de annak a lágyabb változatát, az éjfeketét maximum alkalmi sminknél vesd be.
  • Az ajkadon a semleges halvány rózsaszín szájfény nagyon szépen mutat, de kipróbálhatod a rózsaszínt és a piros hideg árnyalatait is.

 

Megkérdeztük a sminkesünket, hogy mit tanácsol speciálisan a platinaszőkéknek. Három egyszerű alapszabályra hívta fel a figyelmet:

  1. Kötelező hangsúlyozni a szemedet vagy az ajkadat, de akár mindkettőt is kiemelheted.
  2. Fekete szemceruza és szempillaspirál nélkül egy tapodtat se!
  3. A piros rúzs akár az ismertetőjeled is lehet! Nappal vidd fel az ujjaddal, csak úgy ütögetve, de estére elő az ecsettel, és gondosan fesd meg az ajkadat! Könnyebben boldogulsz, ha a rúzsoddal teljesen megegyező színű szájceruzával kontúrokat rajzolsz. Sőt, a ceruzával egy picit be is satírozhatod az ajkadat, így jobban tapad majd a rúzsod. Ne csillogós, inkább krémesen fényes rúzst válassz!
    Pirosítót is rózsaszín árnyalatok közül válassz
    A szemhéjadon jól mutatnak a rózsaszín árnyalatok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top