Szépüljünk

Vendégei hajából varrt ruhát a fodrász

Nem vesztek kárba a lenyisszantott tincsek.
Jodie, Holly és a hajruha
Jodie, Holly és a hajruha

Egy brit fodrász, Jodie Breeds ahelyett, hogy összesöpörte és a szemétbe dobta volna vendégei levágott haját, úgy döntött, hogy újrahasznosítja a természetes anyagot. Heteken át gyűjtögette a hosszabb tincseket, majd egyforma szőke árnyalatúra festette azokat. A ruhaterv már megszületett a fejében, a megvalósításhoz azonban varrónő nagynénje segítségét kérte. Ketten együtt hat óra munkával rakták össze a bizarr kreációt.

A ruha a Miss Anglia döntőjében debütált, ahol az egyik versenyző, Holly Lyons ebben vonult a környezetbarát ruhákat bemutató fordulóban. Bár a 18 éves lány nem nyerte meg el a koronát, a ruháját a verseny legkülönlegesebb ruhakölteményeként emlegetik azóta is. Holly egyébként arról számolt be, hogy a holmit egyáltalán nem volt kényelmetlen viselni, kifejezetten selymesnek érezte.

A ruhát a verseny után a készítő Sunderland városában működő fodrászszalonjában állították ki, ahol bárki megtekintheti. Mint azt Breeds egy brit lapnak nyilatkozva elmondta, a szépségversenyen való bemutatkozás kiváló reklám volt, ugyanis azóta alig győz időpontot adni az újabb és újabb bejelentkező vendégeknek. Ha így megy tovább, rövidesen több újabb ruhára való haj gyűlik nála össze. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top