Szépüljünk

Megszépíti a világot a képszerkesztő szemüveg

Nem csupán rózsaszínben, de akár fekete-fehérben vagy akár retró narancsszínben is láthatod a világot.

Az egyik népszerű okostelefonos fotoalkalmazás ötletéből kiindulva készítette el egy német dizájner, Markus Gerle a képszerkesztő napszemüveg koncepcióját. A küllemében a hetvenes éveket idéző szemüvegbe egy 5 megapixeles felbontású minikamerát épített, belülről ennek a képét vetíti az üveg a szemünk elé, vagyis a körülöttünk lévő világot kamerán keresztül látjuk, élőben és egyenesben. 

Megszépíti a világot a képszerkesztő szemüveg

 

Ez azonban még csak a kezdet, hiszen – akár az említett fotóalkalmazásban – a képre különféle szűrőket állíthatunk be, ezek lehetnek például színesek, vagy a korábbi évtizedek különféle fototechnikáinak jellegzetes élességeit, árnyalatait, hibáit idézők is. Ha pedig egy-egy szemünk elé táruló kép megragad bennünket, egyetlen gombnyomással rögzíthetjük is, és az elkészült fotót vezeték nélküli internetkapcsolat segítségével máris posztolhatjuk a Facebookra, de akár el is tárolhatjuk a szemüveg memóriájában.

Bár a találmány egyelőre tervezőasztalon fekszik, a legkevésbé sem csodálkoznánk, ha valamelyik gyártó rövid időn belül lecsapna rá és piacra dobná. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top