Szépüljünk

Vigyázz a bolti teszterekkel!

Baktériumok, penész, sőt fekália is lehet az üzletekben kipróbálásra kihelyezett kozmetikai termékekben.

Vigyázz a bolti teszterekkel!A Good Morning America című műsor riporterei titokban gyűjtöttek mintákat több kozmetikai üzletláncnál a sminktermékek tesztereiből. A begyűjtött mintákat azután a New York-i Egyetem mikrobiológiai tanszékének szakemberei vizsgálták meg.

Az eredmények azt mutatták, hogy gyakorlatilag minden egyes teszterben találhatók olyan baktériumok, mint például a bevásárlókocsik fogóján, a nyilvános vécék kilincsein, vagy épp a mozgólépcsők korlátján. Minden ötödik mintában emellett penészt, élesztőt vagy fekáliát is találtak.

A legtöbb baktérium az alapozók, illetve az ecsetes kozmetikumok tesztereiben található, de nem sokkal higiénikusabbak a rúzsok és a szemceruzák mintái sem.

A szakemberek a vizsgálat tükrében arra figyelmeztetnek, hogy a szemünkön, szánkon vagy az arcbőrünkön lehetőleg ne használjuk a tesztereket, érjük be azzal, hogy a nyakunkon vagy kézfejünkön próbáljuk ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top