Szépüljünk

Divat lesz a túlhúzott tusvonal – interjú Bertalan Viktóriával

Állandó olvasóink már nem először találkoznak Bertalan Viktória nevével. Ő ugyanis az a sminkes, aki hétről hétre megmutatja nekünk, milyen is a profi smink. Ezúttal őt magát ismerhetjük meg kicsit jobban.
Divat lesz a túlhúzott tusvonal - interjú Bertalan Viktóriával

 Amit Viktóriáról tudni érdemes

– Sminkes karrierjét 2003-ban kezdte

– 2004-ben a maszkmesteri képesítést is megszerezte 

– Szinte az összes magyar színésszel és énekessel dolgozott már

– Munkáit számtalan reklámfilmben és nagyjából 100 címlapon láthatjuk viszont

Viktóriától olyan dolgokat kérdeztünk, amelyek minket, minden nap a tükör előtt álló, sminkelni szerető, bár nem hozzáértő nőket is érint.

Hogy sminkelnek a magyar nők?



Egyre jobban, de azért még van mit javítani. A legalapvetőbb probléma, hogy nem teljes sminkben gondolkodnak, hanem csak elnagyolt részletekben, feldobok ezt-azt, á, jó ez így… például csak egy tusvonalat húznak, de nem spirálozzák ki a szempilláikat. Vagy pirosítanak, de nincs se alapozó, se szájfény, se spirál…

Melyek a legnagyobb hibák a sminkelésnél?



Alap, hogy a jól ápolt bőrt ideális sminkelni, ezért azt gondolom, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a bőrápolásra, ezt nem szabad kihagyni sosem. Megfelelő időközönként a megfelelő eszközökkel tisztítani, ápolni, karbantartani kell az arcbőrt. A saját, személyre szabott bőrápolási program mindenkinél fontos. 



Divat lesz a túlhúzott tusvonal - interjú Bertalan ViktóriávalA legszembetűnőbb hiba, hogy a magyar nők szeretik a túlzásokat: például túl sok alapozó, túl agresszív szemfestés és pirosítás. 

A természetes bőrárnyalathoz passzoló színekkel nincsenek mindig jóban, így keletkeznek azok a sminkek, amelyek maszkszerűen véget érnek az állvonalnál, mert három árnyalattal sötétebb alapozót kentek fel.


Más európai nőkkel ellentétben a magyar nők valahogy nem szeretik a rúzst, ez az, amit a leggyakrabban elhagynak, egyszerűen nem rúzsoznak, pedig ez is fontos eleme a sminknek, és az a kis szín egészen megtudja változtatni egy-egy arc karakterét. 

Az a trend is elég drámai, hogy a szemöldöküket olyan vékonyra szedik, hogy egészen eltűnik, majd amikor ez számukra is kellemetlen lesz, akkor feltűnőre tetováltatják. Félreértés ne essék, nem a tetoválás ellen vagyok, a túlzásokat nem pártolom.

Nézd meg a Sminksuli eddigi részeit!

Divat lesz a túlhúzott tusvonal - interjú Bertalan Viktóriával

– Gyors tavaszi smink

– A tökéletes szemsmink

– így sminkelj állásinterjúra!

– Így használd a szemceruzát!

– Másold le a legszexibb címlapsminket!

Mondj egy országot, ahol a nők a legjobban sminkelnek!

Olaszország. Egyszerűen velük született a divatérzékük és bámulatosan sminkelnek. Még akkor is, ha csak a piacra ugranak le.

Melyik a kedvenc filmed smink szempontjából?



A vaslady és a Piaf, nem véletlen, hogy mindkettő Oscart is kapott, az ottani maszkmesteri munka egyszerűen elképesztő.

Pirosító vagy szemspirál? Melyik a fontosabb?



Szempillaspirál. Egy szépen hangsúlyozott szem mágnesként vonzza a pillantásokat és nehéz vele túlzásba esni, bár azért akadnak olyanok, akiknek még ez is sikerül…

Mi legyen egy trendi nő sminktáskájában?



Korrektor, szempillaspirál, rúzs/ajakfény, pirosító, a bőr csillogását megelőzendő olajleitató papír.

Mondj pár jellemző dolgot az idei nyári sminktrendekről!



Nagyon színes, élénk, maximálisan követi a kifutós trendeket. Sok vidám, élénk árnyalat, vastag szemhéjtus és kontrasztos, hangsúlyosra rúzsozott ajkak lesznek a meghatározóak. Aki a túlhúzott tusvonalat és a 60-as évek színkombinációit kedveli, az idén nyáron nagyon divatos lesz.

Divat lesz a túlhúzott tusvonal - interjú Bertalan ViktóriávalMit szólsz, ahhoz, hogy a pasik is sminkelnek?



Szerintem nincs ezzel gond, ám itt a kulcs a visszafogottság. Ahogy ehhez az első lépés a megfelelő bőrápolás. A férfiak is legyenek ápoltak és szépek, tüntessék el a bőrhibákat, de azért maradjanak férfiasak.

A rúzs és a körömlakk még mindig akkor jó, ha egyezik a színük?



Ez a szabály már erősen átíródott, bár én személy szerint szeretem, ha megegyező tónusok vannak a kézen és az ajkakon, ám a jelenlegi trendnek és a tavalyról velünk maradt colour blockingnak megfelelően a nagyon elütő, látványos párosítások is beleférnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top