Szépüljünk

2012 körömtrendje a színátmenetes lakkozás

Pepecselni kell vele, de megéri a fáradságot. Idén legalábbis a menők ilyen körmöt hordanak.

Már most, tavasszal is trendi, de a nyári hónapokban szinte kötelező lesz a trendérzékeny nők számára a színátmenetes körömfestés. Az irányzat kétféle változatban is dívik: az egyik, amikor a kéz minden körmén ugyanazon szín egy másik árnyalatát viseljük, míg a másik, amikor egy körmön belül valósul meg a színátmenet.

Némi gyakorlással mindkét verziót akár házilag is elkészítheted. Mindössze két különböző színű, valamint átlátszó körömlakkra, illetve szivacsos szemhéjapplikátorra lesz szükséged.

A szezon legizgalmasabb körömtrendje: a színátmenetes lakkozás
A szezon legizgalmasabb körömtrendje: a színátmenetes lakkozás

 

 Képek: mynailobsession.blogspot.com/luux.com

 

Ha kevésbé bízol a kézügyességedben, válaszd a minden ujjon más árnyalatú változatot! A lakkozást kezdd a kisujjaid körmével: erre a sötétebb színű körömlakkot „magában” kend fel! Ezután egy darab papírra csöpögtess pár cseppet ebből a lakkból, és keverj hozzá némi fehér színű lakkot is, így egy világosabb árnyalatot kapsz, ez kerüljön a gyűrűsujjad körmére. A fehér lakk mennyiségét növelve körömről körömre haladva egyre világosítsd a színt!

A körmön belül színátmenetes lakkozáshoz először is lakkozd ki a körmeid teljes felületét a világosabb árnyalatú lakkal! Miután ez a réteg megszáradt, a körmök kétharmadáig fess rá a sötétebb lakkal is, ennek a teljes száradását azonban már ne várd meg! Fogd a szivacsos szemhéj-applikátort, mártogasd a világosabb lakkba és paskoló mozdulatokkal vidd fel a két árnyalat határáról indulva a köröm középső harmadára úgy, hogy színátmenetet kapj! Száradás után kend át a körmeidet átlátszó fedőlakkal, hogy a felületük egyenletes legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top