Szépüljünk

A legjobb internetes szépségguruk

Az online sminkvideó ma már önálló műfajnak számít - már ennek is megvannak a maga sztárjai. Következzenek a mi kedvenceink!

Nap mint nap ezrével kerülnek fel a videomegosztókra az újabb és újabb videók, melyeken profi vagy épp önjelölt szépségguruk okítanak sminkek, frizurák vagy épp házi szépítő kencék elkészítésére. A színvonal persze változó, viszont aki valóban bravúrosat produkál, és emellett még kellőképpen karakteres személyiség is, a műfaj sztárja lehet. Akadnak, akik hobbiból vagy épp szereplési vágyuk kiéléseképpen, mások tudatos önmarketing részeként művelik. Bármi legyen is azonban az indíttatás, tény, hogy azok, akiknek a videói többmilliós nézőközönségre találnak, komoly felkéréseket, munkalehetőségeket kapnak, és rengeteg pénzt kereshetnek azzal, amit vélhetőleg imádnak csinálni.

Íme, a Nők Lapja Cafe 5 kedvenc internetes szépségguruja!

Tamang Phan (dope2111)

A vietnami származású Tamang Phan Facebook-oldalán olvasható bemutatkozása szerint: „csak egy egyszerű lány, aki szeret sminkelni”, valójában azonban inkább őstehetség, aki autodidakta módon képzi magát, sminktanfolyamra sohasem járt. A fiatal lány gyakorlatilag bárkivé képes átalakulni smink segítségével: legszívesebben világsztárok és rajzfilmfigurák külsejét ölti magára. Külön bravúr, ahogy jellegzetes ázsiai arcvonásait néhány ecsetvonással bármikor európaivá alakítja. 

 

 

 

Marlena (MakeupGeek)

MakeupGeek, azaz Marlena eredeti végzettségét tekintve zenetanár, azonban évek óta sminkesként dolgozik, illetve sminktermékeket forgalmazó online áruházat üzemeltet. Videóiból megtanulhatunk szokatlan, mégis a hétköznapokban is hordható sminkeket készíteni, de termékteszteket és praktikus „csináld magad” útmutatókat is láthatunk tőle. Ha pedig egyszer kiosztanák a legkedvesebb videosminkesnek járó díjat, Marlena jó eséllyel pályázhatna rá.

 

 

 

 

 

 Milyen a jó sminkvideó?

– A főszereplő nemcsak ügyesen sminkel, de az egyénisége is átüt a produkción
– Gyakorlatias, laikusok számára is követhető 
– Igényesen részletes, de nem unalmasan hosszadalmas
– A sminkes könnyen beszerezhető alapanyagokkal dolgozik
– Aktuális (pl. az adott évszak, egy közelgő ünnep vagy épp egy új film vagy videoklip kapcsán készül)
– Akár nyelvtudás nélkül is érthető 
– „Extrákat” is felvonultat (pl. zenei aláfestés, vágások, feliratok stb.) 

Jarmaine Santiago (JLovesMac1)

A 21 éves, sminkesnek készülő Jermaine vicces, cserfes lány, minden egyes videója komplett műsorszám. Pörög, csicsereg, grimaszol, olykor táncol és énekel is, és nem mellesleg kiválóan sminkel, de a videomegosztón találhattok tőle olyan videókat is, melyeken frizurát készít, esetleg divat-, vagy épp életvezetési tanácsokat oszt.

 

 

 

Kandee Johnson

A Los Angelesben élő Kandee négygyermekes anyuka és keresett sminkes, aki filmes, színházi és tévés produkciókban, valamint divatbemutatókon is rendszeresen dolgozik. A kilencvenes években maga is modell volt, a sminkes szakma alapjait a gyakorlatban sajátította el. A sminket saját bevallása szerint művészi kifejezési módnak és egyben kommunikációs formának tartja. Sminkvideóiból még azok is tanulhatnak újat, akik nem teljesen avatatlanok a témában. 

 

 

 

Josh (Petrilude)

A sminkvideó persze nem kizárólag női műfaj, sőt. A fiú szépségguruktól akár olyasmiket is elleshetünk, amikkel a lányok általában nem foglalkoznak. Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogyan is készülnek a transzvesztiták jellegzetes sminkjei, érdemes lehet Josh, azaz Petrulide csatornáját nézegetned a YouTube-on. A tehetséges New York-i sráctól emellett lányoknak való, dívás partisminkek készítését is eltanulhatjuk, de ha adott esetben egy farsangi buliba készülődve például zombisminkre lenne szükséged, vagy szeretnéd megtudni, hogy kell műsebet festeni, vagy épp szakszerűen feltenni egy kopaszparókát, Petrulude videói között ezekben a témákban is találsz szemléletes oktatófilmeket.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top