Szépüljünk

Tojással is fizethetnek a hajvágásért

Egy amerikai fodrászatban a vendégek annyit és azzal fizethetnek a szolgáltatásokért, amennyit és amivel tudnak.

Tojással is fizethetnek a hajvágásért Egy amerikai fodrászüzlet tulajdonosa, Gregory Burnett észrevette, hogy a nehéz gazdasági körülmények miatt az emberek egyre ritkábban vagy akár soha nem járnak fodrászhoz, hiszen nyilvánvalóan ez is azok közé a kiadások közé tartozik, melyeken igyekeznek spórolni.

Annak érdekében, hogy ebben helyzetben is megtartsa régi klienseit és esetleg újakat is szerezzen, Burnett két hónappal ezelőtt bevezette, hogy a vendégeknek csak annyit kell fizetniük az igénybe vett szolgáltatásokért, amennyit tudnak, és azt sem feltétlenül készpénzben. Gyakran előfordul, hogy valaki pár kiló frissen szedett gyümölccsel, vagy épp egy kosár tojással fizet a hajvágásért, a fodrász pedig örömmel elfogadja ezeket is.

Az üzlet forgalma az újítás hatására olyannyira fellendült, hogy az 56 éves Burnett a hét minden napján dolgozik. Azt mondja, nagyon szereti a szakmáját és megérti az emberek gondjait, melyeken a maga módján igyekszik enyhíteni.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top